BibTex RIS Kaynak Göster

SANAT-SİYASET İLİŞKİSİ AÇISINDAN VASIF ÖNGÖREN’İN “OYUN NASIL OYNANMALI” METNİNE BAKIŞ

Yıl 2012, Sayı: 21, 0 - , 06.01.2016

Öz

Bu çalışmada Vasıf Öngören’in “Oyun Nasıl Oynanmalı?” isimli epik oyununun, sanat-politika ilişkisi ve Jacques Ranciere’in “dissensus” kavramı açısından eleştirel bir yaklaşımla incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışmanın ilk kısmında Ranciere’in sanat-siyaset kuramı, dissensus kavramı ve Bertolt Brecht’in sanatsal yaklaşımının bu felsefe ile ilişkisi ve paralellikleri incelenmiştir. İkinci bölümde ise Oyun Nasıl Oynanmalı oyunu söz konusu kuramlar ışığında incelenmiş, oyunda özellikle dissensus siyasetinin nasıl barınamadığı ve Brecht’in önerdiği merkezsiz yapının nasıl kurulamadığı görünür kılınmaya çalışılmıştır. 

Yıl 2012, Sayı: 21, 0 - , 06.01.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Arda Öztürk

Yayımlanma Tarihi 6 Ocak 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Sayı: 21

Kaynak Göster

APA Öztürk, A. (2016). SANAT-SİYASET İLİŞKİSİ AÇISINDAN VASIF ÖNGÖREN’İN “OYUN NASIL OYNANMALI” METNİNE BAKIŞ. Tiyatro Eleştirmenliği Ve Dramaturji Bölümü Dergisi(21).
AMA Öztürk A. SANAT-SİYASET İLİŞKİSİ AÇISINDAN VASIF ÖNGÖREN’İN “OYUN NASIL OYNANMALI” METNİNE BAKIŞ. T.E.D. Dergi. Ocak 2016;(21).
Chicago Öztürk, Arda. “SANAT-SİYASET İLİŞKİSİ AÇISINDAN VASIF ÖNGÖREN’İN ‘OYUN NASIL OYNANMALI’ METNİNE BAKIŞ”. Tiyatro Eleştirmenliği Ve Dramaturji Bölümü Dergisi, sy. 21 (Ocak 2016).
EndNote Öztürk A (01 Ocak 2016) SANAT-SİYASET İLİŞKİSİ AÇISINDAN VASIF ÖNGÖREN’İN “OYUN NASIL OYNANMALI” METNİNE BAKIŞ. Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü Dergisi 21
IEEE A. Öztürk, “SANAT-SİYASET İLİŞKİSİ AÇISINDAN VASIF ÖNGÖREN’İN ‘OYUN NASIL OYNANMALI’ METNİNE BAKIŞ”, T.E.D. Dergi, sy. 21, Ocak 2016.
ISNAD Öztürk, Arda. “SANAT-SİYASET İLİŞKİSİ AÇISINDAN VASIF ÖNGÖREN’İN ‘OYUN NASIL OYNANMALI’ METNİNE BAKIŞ”. Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü Dergisi 21 (Ocak 2016).
JAMA Öztürk A. SANAT-SİYASET İLİŞKİSİ AÇISINDAN VASIF ÖNGÖREN’İN “OYUN NASIL OYNANMALI” METNİNE BAKIŞ. T.E.D. Dergi. 2016.
MLA Öztürk, Arda. “SANAT-SİYASET İLİŞKİSİ AÇISINDAN VASIF ÖNGÖREN’İN ‘OYUN NASIL OYNANMALI’ METNİNE BAKIŞ”. Tiyatro Eleştirmenliği Ve Dramaturji Bölümü Dergisi, sy. 21, 2016.
Vancouver Öztürk A. SANAT-SİYASET İLİŞKİSİ AÇISINDAN VASIF ÖNGÖREN’İN “OYUN NASIL OYNANMALI” METNİNE BAKIŞ. T.E.D. Dergi. 2016(21).