BibTex RIS Kaynak Göster

Açık Yara Ülker Köksal’ın Adem’in Kaburga Kemiği Oyunu Üzerine Feminist Eleştirel Bir Okuma Denemesi

Yıl 2012, Sayı: 21, 0 - , 06.01.2016

Öz

Ülker Köksal, oyunlarında toplumsal meseleleri özellikle kadınların ev içi, ev dışı alanlarda karşılaştıkları sorunları işler. Köksal, özel ve kamusal alanın erkek odaklı oluşuna, kadınların ikincil, ayrımcı, dışlayıcı konumların ötesine geçme çabalarına dikkat çeker. Adem’in Kaburga Kemiği oyununda ise ailesinin baskılarına rağmen okumak isteyen bir kadının, çocukluktan emekliliğe uzanan hayat mücadelesini anlatır.  Çalışma Adem’in Kaburga Kemiği oyununda yazarın kadın sorunlarını ele alma biçimlerini, metnin tartıştığı ya da içerdiği ataerkil yapı, egemen söylemin yarattığı ikili hegemonik karşıtlıkları açığa çıkarmayı hedefler.

Yıl 2012, Sayı: 21, 0 - , 06.01.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Eylem Ejder

Yayımlanma Tarihi 6 Ocak 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Sayı: 21

Kaynak Göster

APA Ejder, E. (2016). Açık Yara Ülker Köksal’ın Adem’in Kaburga Kemiği Oyunu Üzerine Feminist Eleştirel Bir Okuma Denemesi. Tiyatro Eleştirmenliği Ve Dramaturji Bölümü Dergisi(21).
AMA Ejder E. Açık Yara Ülker Köksal’ın Adem’in Kaburga Kemiği Oyunu Üzerine Feminist Eleştirel Bir Okuma Denemesi. T.E.D. Dergi. Ocak 2016;(21).
Chicago Ejder, Eylem. “Açık Yara Ülker Köksal’ın Adem’in Kaburga Kemiği Oyunu Üzerine Feminist Eleştirel Bir Okuma Denemesi”. Tiyatro Eleştirmenliği Ve Dramaturji Bölümü Dergisi, sy. 21 (Ocak 2016).
EndNote Ejder E (01 Ocak 2016) Açık Yara Ülker Köksal’ın Adem’in Kaburga Kemiği Oyunu Üzerine Feminist Eleştirel Bir Okuma Denemesi. Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü Dergisi 21
IEEE E. Ejder, “Açık Yara Ülker Köksal’ın Adem’in Kaburga Kemiği Oyunu Üzerine Feminist Eleştirel Bir Okuma Denemesi”, T.E.D. Dergi, sy. 21, Ocak 2016.
ISNAD Ejder, Eylem. “Açık Yara Ülker Köksal’ın Adem’in Kaburga Kemiği Oyunu Üzerine Feminist Eleştirel Bir Okuma Denemesi”. Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü Dergisi 21 (Ocak 2016).
JAMA Ejder E. Açık Yara Ülker Köksal’ın Adem’in Kaburga Kemiği Oyunu Üzerine Feminist Eleştirel Bir Okuma Denemesi. T.E.D. Dergi. 2016.
MLA Ejder, Eylem. “Açık Yara Ülker Köksal’ın Adem’in Kaburga Kemiği Oyunu Üzerine Feminist Eleştirel Bir Okuma Denemesi”. Tiyatro Eleştirmenliği Ve Dramaturji Bölümü Dergisi, sy. 21, 2016.
Vancouver Ejder E. Açık Yara Ülker Köksal’ın Adem’in Kaburga Kemiği Oyunu Üzerine Feminist Eleştirel Bir Okuma Denemesi. T.E.D. Dergi. 2016(21).