Bulanık Mantık ve Lojistik Regresyon Yöntemleri ile Ulaşım Ağlarında Geçki Seçim Davranışının Modellenmesi

Cilt: 19 Sayı: 92 1 Eylül 2008
  • Yetiş Şazi Murat
  • Nurcan Uludağ
PDF İndir
TR

Bulanık Mantık ve Lojistik Regresyon Yöntemleri ile Ulaşım Ağlarında Geçki Seçim Davranışının Modellenmesi

Öz

Geçki seçim problemi, bir çok parametrenin değerlendirilerek, bireysel faydanın en büyüklemesine yönelik karmaşık bir sorun olup, oluşturulacak modelin doğruluğu, bireysel geçki seçim davranışının gerçekçi olarak temsiline bağlıdır. Bu çalışmanın amacı, Denizli ilinde belirlenmiş olan önemli bir yol ağındaki geçki seçim problemini, yapılan anket çalışması sonucu elde edilen gerçek veriler kullanılarak bulanık olarak modellemektir. Bulanık Mantık modelinde, geçki seçim davranışı üzerinde etkili olan en önemli dört parametre; yolculuk süresi, trafik güvenliği, tıkanma olasılığı ve çevresel etki değerlendirmeleri dikkate alınmıştır. Geçki seçim davranışındaki belirsizlikleri modelleyebilmek amacıyla Bulanık Mantık kabullerinden yararlanılmıştır. Geliştirilen Bulanık Mantık Geçki Seçim modeli, lojistik regresyon modelleri ile karşılaştırılmış ve gerçek değerlere en yakın sonuçlar BM modeli ile elde edilmiştir.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Yetiş Şazi Murat Bu kişi benim

Nurcan Uludağ Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Eylül 2008

Gönderilme Tarihi

18 Haziran 2015

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2008 Cilt: 19 Sayı: 92

Kaynak Göster

APA
Murat, Y. Ş., & Uludağ, N. (2008). Bulanık Mantık ve Lojistik Regresyon Yöntemleri ile Ulaşım Ağlarında Geçki Seçim Davranışının Modellenmesi. Teknik Dergi, 19(92), 4363-4379. https://izlik.org/JA39GK25JD
AMA
1.Murat YŞ, Uludağ N. Bulanık Mantık ve Lojistik Regresyon Yöntemleri ile Ulaşım Ağlarında Geçki Seçim Davranışının Modellenmesi. Teknik Dergi. 2008;19(92):4363-4379. https://izlik.org/JA39GK25JD
Chicago
Murat, Yetiş Şazi, ve Nurcan Uludağ. 2008. “Bulanık Mantık ve Lojistik Regresyon Yöntemleri ile Ulaşım Ağlarında Geçki Seçim Davranışının Modellenmesi”. Teknik Dergi 19 (92): 4363-79. https://izlik.org/JA39GK25JD.
EndNote
Murat YŞ, Uludağ N (01 Eylül 2008) Bulanık Mantık ve Lojistik Regresyon Yöntemleri ile Ulaşım Ağlarında Geçki Seçim Davranışının Modellenmesi. Teknik Dergi 19 92 4363–4379.
IEEE
[1]Y. Ş. Murat ve N. Uludağ, “Bulanık Mantık ve Lojistik Regresyon Yöntemleri ile Ulaşım Ağlarında Geçki Seçim Davranışının Modellenmesi”, Teknik Dergi, c. 19, sy 92, ss. 4363–4379, Eyl. 2008, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA39GK25JD
ISNAD
Murat, Yetiş Şazi - Uludağ, Nurcan. “Bulanık Mantık ve Lojistik Regresyon Yöntemleri ile Ulaşım Ağlarında Geçki Seçim Davranışının Modellenmesi”. Teknik Dergi 19/92 (01 Eylül 2008): 4363-4379. https://izlik.org/JA39GK25JD.
JAMA
1.Murat YŞ, Uludağ N. Bulanık Mantık ve Lojistik Regresyon Yöntemleri ile Ulaşım Ağlarında Geçki Seçim Davranışının Modellenmesi. Teknik Dergi. 2008;19:4363–4379.
MLA
Murat, Yetiş Şazi, ve Nurcan Uludağ. “Bulanık Mantık ve Lojistik Regresyon Yöntemleri ile Ulaşım Ağlarında Geçki Seçim Davranışının Modellenmesi”. Teknik Dergi, c. 19, sy 92, Eylül 2008, ss. 4363-79, https://izlik.org/JA39GK25JD.
Vancouver
1.Yetiş Şazi Murat, Nurcan Uludağ. Bulanık Mantık ve Lojistik Regresyon Yöntemleri ile Ulaşım Ağlarında Geçki Seçim Davranışının Modellenmesi. Teknik Dergi [Internet]. 01 Eylül 2008;19(92):4363-79. Erişim adresi: https://izlik.org/JA39GK25JD