Betonda Elastisite Kuramı ve Baraj Betonları için Statik E-Modülünün Kompozit Modellerle Tahmini

Cilt: 18 Sayı: 86 1 Mart 2007
  • İlker Bekir Topçu
  • Ali Uğurlu
PDF İndir
TR

Betonda Elastisite Kuramı ve Baraj Betonları için Statik E-Modülünün Kompozit Modellerle Tahmini

Öz

Bu makalede betonda elastisite kuramı ve baraj betonları için statik E-modülü tahminine yönelik kompozit modellemeler yardımı ile bir çalışma gerçekleştirilmiştir. Betonun değişik fazlardan meydana gelmiş bir kompozit olduğu kabulünden hareketle betonda elastisite kuramı teorik olarak irdelenmiş ve bu teorik çıkarsamalar statik E-modülü hesaplamasında kullanılan ampirik formüller ve kompozit modellemeler ile desteklenmeye çalışılmıştır. Yük altında belli bir gerilme düzeyine kadar elastik davranabilen betonun bu davranışının kompozit modellemeler ile açıklanabileceği ortaya çıkmışsa da bu denklemlerin yeterli olmadığı görülmüştür. Özellikle baraj betonlarında, elastisite deneyi yapmanın zorluğu ile ilişkilendirilerek yürütülen çalışma; kompozit modellemelerin beton E-modülü hesaplaması ve tahmininde kullanılabileceğini ya da daha sağlıklı sonuçlar elde edebilmek amacıyla kullanılması gerektiğini; ama daha önce geliştirilip ve yıllardır kullanılan “ıslak eleme” gibi yöntemlerin de kesinlik taşımama durumu dikkate alınarak sonuçların betonda E-modülü değerini etkileyen diğer faktörlerle yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ortaya çıkarmıştır.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

İlker Bekir Topçu Bu kişi benim

Ali Uğurlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Mart 2007

Gönderilme Tarihi

18 Haziran 2015

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2007 Cilt: 18 Sayı: 86

Kaynak Göster

APA
Topçu, İ. B., & Uğurlu, A. (2007). Betonda Elastisite Kuramı ve Baraj Betonları için Statik E-Modülünün Kompozit Modellerle Tahmini. Teknik Dergi, 18(86), 4055-4067. https://izlik.org/JA73NE96AW
AMA
1.Topçu İB, Uğurlu A. Betonda Elastisite Kuramı ve Baraj Betonları için Statik E-Modülünün Kompozit Modellerle Tahmini. Teknik Dergi. 2007;18(86):4055-4067. https://izlik.org/JA73NE96AW
Chicago
Topçu, İlker Bekir, ve Ali Uğurlu. 2007. “Betonda Elastisite Kuramı ve Baraj Betonları için Statik E-Modülünün Kompozit Modellerle Tahmini”. Teknik Dergi 18 (86): 4055-67. https://izlik.org/JA73NE96AW.
EndNote
Topçu İB, Uğurlu A (01 Mart 2007) Betonda Elastisite Kuramı ve Baraj Betonları için Statik E-Modülünün Kompozit Modellerle Tahmini. Teknik Dergi 18 86 4055–4067.
IEEE
[1]İ. B. Topçu ve A. Uğurlu, “Betonda Elastisite Kuramı ve Baraj Betonları için Statik E-Modülünün Kompozit Modellerle Tahmini”, Teknik Dergi, c. 18, sy 86, ss. 4055–4067, Mar. 2007, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA73NE96AW
ISNAD
Topçu, İlker Bekir - Uğurlu, Ali. “Betonda Elastisite Kuramı ve Baraj Betonları için Statik E-Modülünün Kompozit Modellerle Tahmini”. Teknik Dergi 18/86 (01 Mart 2007): 4055-4067. https://izlik.org/JA73NE96AW.
JAMA
1.Topçu İB, Uğurlu A. Betonda Elastisite Kuramı ve Baraj Betonları için Statik E-Modülünün Kompozit Modellerle Tahmini. Teknik Dergi. 2007;18:4055–4067.
MLA
Topçu, İlker Bekir, ve Ali Uğurlu. “Betonda Elastisite Kuramı ve Baraj Betonları için Statik E-Modülünün Kompozit Modellerle Tahmini”. Teknik Dergi, c. 18, sy 86, Mart 2007, ss. 4055-67, https://izlik.org/JA73NE96AW.
Vancouver
1.İlker Bekir Topçu, Ali Uğurlu. Betonda Elastisite Kuramı ve Baraj Betonları için Statik E-Modülünün Kompozit Modellerle Tahmini. Teknik Dergi [Internet]. 01 Mart 2007;18(86):4055-67. Erişim adresi: https://izlik.org/JA73NE96AW