Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

COMPUTER SIMULATION OF WOVEN STRUCTURES BASED ON ACTUAL YARN PHOTOGRAPHS

Yıl 2005, Cilt: 12 Sayı: 60 , 9 - 13 , 01.09.2005
https://izlik.org/JA64TL44MD

Öz

A method has been developed to obtain computer simulations of woven fabric structures based on photographs taken from actual yarns along their lengths. Yarn images are obtained using a digital video camera taking snapshots along the length of an actual yarn drawn intermittently by a yarn drawing arrangement designed. The fabric simulations are confined to single fabrics of plain, matt and twill weaves. Yarn curves in the fabric structure are modelled mathematically and projections of yam images in thc perpcndicular direction to fabric surface are obtained by suitablc software developed.

GERÇEK iPLiK RESiMLERi iLE DOKUMA YAPILARININ BİLGİSAYARDA SİMULASYONU

Yıl 2005, Cilt: 12 Sayı: 60 , 9 - 13 , 01.09.2005
https://izlik.org/JA64TL44MD

Öz

iplik uzunlugu boyunca 'rekilen gerc;ek iplik fotograflarmdan dokuma kuma~ yapllannm bilgisayarda simtilasyonunu gerc;ekle§tiren bir metat geli§tirilmi§tir. iplik, dizayn edilen bir iplik 'rekim dlizenegi ile belirli periyotlarla 'rekilirken, ipligin uzunlugu boyunca dijital video kamera ile goriinttisti ahnml~tlr. Bu c;ah~mada bezayagl, panama ve dimi orgtilere ait kuma~ simtilasyonlan yapllml§tlr. Kuma§ yaplsmdaki iplik egrileri matematiksel olarak modellenmi§ ve kuma§ ytizeyine dik dogrultudaki iplik gortinttilerinin izdti~timli geli§tirilen bilgisayar programl ile elde edilmi§tir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Mühendislik
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Hakan Özdemir Bu kişi benim

Güngör Başer Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2005
IZ https://izlik.org/JA64TL44MD
Yayımlandığı Sayı Yıl 2005 Cilt: 12 Sayı: 60

Kaynak Göster

APA Özdemir, H., & Başer, G. (2005). GERÇEK iPLiK RESiMLERi iLE DOKUMA YAPILARININ BİLGİSAYARDA SİMULASYONU. Tekstil ve Mühendis, 12(60), 9-13. https://izlik.org/JA64TL44MD
AMA 1.Özdemir H, Başer G. GERÇEK iPLiK RESiMLERi iLE DOKUMA YAPILARININ BİLGİSAYARDA SİMULASYONU. Tekstil ve Mühendis. 2005;12(60):9-13. https://izlik.org/JA64TL44MD
Chicago Özdemir, Hakan, ve Güngör Başer. 2005. “GERÇEK iPLiK RESiMLERi iLE DOKUMA YAPILARININ BİLGİSAYARDA SİMULASYONU”. Tekstil ve Mühendis 12 (60): 9-13. https://izlik.org/JA64TL44MD.
EndNote Özdemir H, Başer G (01 Eylül 2005) GERÇEK iPLiK RESiMLERi iLE DOKUMA YAPILARININ BİLGİSAYARDA SİMULASYONU. Tekstil ve Mühendis 12 60 9–13.
IEEE [1]H. Özdemir ve G. Başer, “GERÇEK iPLiK RESiMLERi iLE DOKUMA YAPILARININ BİLGİSAYARDA SİMULASYONU”, Tekstil ve Mühendis, c. 12, sy 60, ss. 9–13, Eyl. 2005, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA64TL44MD
ISNAD Özdemir, Hakan - Başer, Güngör. “GERÇEK iPLiK RESiMLERi iLE DOKUMA YAPILARININ BİLGİSAYARDA SİMULASYONU”. Tekstil ve Mühendis 12/60 (01 Eylül 2005): 9-13. https://izlik.org/JA64TL44MD.
JAMA 1.Özdemir H, Başer G. GERÇEK iPLiK RESiMLERi iLE DOKUMA YAPILARININ BİLGİSAYARDA SİMULASYONU. Tekstil ve Mühendis. 2005;12:9–13.
MLA Özdemir, Hakan, ve Güngör Başer. “GERÇEK iPLiK RESiMLERi iLE DOKUMA YAPILARININ BİLGİSAYARDA SİMULASYONU”. Tekstil ve Mühendis, c. 12, sy 60, Eylül 2005, ss. 9-13, https://izlik.org/JA64TL44MD.
Vancouver 1.Hakan Özdemir, Güngör Başer. GERÇEK iPLiK RESiMLERi iLE DOKUMA YAPILARININ BİLGİSAYARDA SİMULASYONU. Tekstil ve Mühendis [Internet]. 01 Eylül 2005;12(60):9-13. Erişim adresi: https://izlik.org/JA64TL44MD