Araştırma Makalesi

"Leasing ", " Factoring", "Forfaiting" ve Karşılıklı Ticaret

Cilt: 4 Sayı: 19 1 Ocak 1990
  • İlker Parasız
PDF İndir
EN TR

"Leasing ", " Factoring", "Forfaiting" ve Karşılıklı Ticaret

Öz

"Leasing " endiistriyel ekipman, ara~lar ve yatrnm mallarrnrn (makinalar, teknik tesisat, tag:tlar v.sJ iireticiler ya da kelimenin daha dar anlamryla (finansal " leasing " de), ana girket olarak hareket eden &el " leasing " firmalarr tamfindan (genellikle daha uzun siirelerle) kiralanmasrdrr. " Leasing ", yatrrrm etkinliginin (kapital harcamasrnzn) orta ve uzun vadeli finansmanrna izin verir ve likiditenin korunmasrna yardrmcr olur. " Factoring ", "factor " ya da "factoring " firmasrntn (~ok kez bankanrn kolu) miigterilerinin ticaret bor~larrnr satrn aid@ ve bunlan kendi namrna topladrjt bir fur satrg finansmanrdrr. Satzn ahnan alacaklar, satrnalma fiyatr bor~larrn as11 degerlerinin belirli bir yiizdesi (~ok kez yaklagrk 9680) olmak ve bir kez bor~ tahsil edildikten sonra kalan biiriimiin miigteriye bir hizmet iicret qkarrldrktan sonra geri odenmek iizere 30 - 180 giin i~indir. "Factor" tarafindan odenen satrnalma fiyatr, miigteriye, kredinin kullanrmrna bajlr olarak fizerine finansman iicreti eklenen bir " factor" acreti ~rkarrlarak miigteriye borflandrnbr.  

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

Mühendislik

Bölüm

Araştırma Makalesi

Yazarlar

İlker Parasız Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Ocak 1990

Gönderilme Tarihi

13 Aralık 2013

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 1990 Cilt: 4 Sayı: 19

Kaynak Göster

APA
Parasız, İ. (1990). "Leasing ", " Factoring", "Forfaiting" ve Karşılıklı Ticaret. Tekstil ve Mühendis, 4(19), 26-35. https://izlik.org/JA92TZ76ZA
AMA
1.Parasız İ. "Leasing ", " Factoring", "Forfaiting" ve Karşılıklı Ticaret. Tekstil ve Mühendis. 1990;4(19):26-35. https://izlik.org/JA92TZ76ZA
Chicago
Parasız, İlker. 1990. “"Leasing ", " Factoring", ‘Forfaiting’ ve Karşılıklı Ticaret”. Tekstil ve Mühendis 4 (19): 26-35. https://izlik.org/JA92TZ76ZA.
EndNote
Parasız İ (01 Ocak 1990) "Leasing ", " Factoring", "Forfaiting" ve Karşılıklı Ticaret. Tekstil ve Mühendis 4 19 26–35.
IEEE
[1]İ. Parasız, “"Leasing ", " Factoring", ‘Forfaiting’ ve Karşılıklı Ticaret”, Tekstil ve Mühendis, c. 4, sy 19, ss. 26–35, Oca. 1990, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA92TZ76ZA
ISNAD
Parasız, İlker. “"Leasing ", " Factoring", ‘Forfaiting’ ve Karşılıklı Ticaret”. Tekstil ve Mühendis 4/19 (01 Ocak 1990): 26-35. https://izlik.org/JA92TZ76ZA.
JAMA
1.Parasız İ. "Leasing ", " Factoring", "Forfaiting" ve Karşılıklı Ticaret. Tekstil ve Mühendis. 1990;4:26–35.
MLA
Parasız, İlker. “"Leasing ", " Factoring", ‘Forfaiting’ ve Karşılıklı Ticaret”. Tekstil ve Mühendis, c. 4, sy 19, Ocak 1990, ss. 26-35, https://izlik.org/JA92TZ76ZA.
Vancouver
1.İlker Parasız. "Leasing ", " Factoring", "Forfaiting" ve Karşılıklı Ticaret. Tekstil ve Mühendis [Internet]. 01 Ocak 1990;4(19):26-35. Erişim adresi: https://izlik.org/JA92TZ76ZA