Araştırma Makalesi

Anadolu Develerinden Elde Edilen Liflerin Mikroskobik ve Fiziksel Özellikleri

Cilt: 25 Sayı: 109 30 Mart 2018
PDF İndir
TR EN

Anadolu Develerinden Elde Edilen Liflerin Mikroskobik ve Fiziksel Özellikleri

Öz

Çok eskiden beri yük taşımacılığı gibi çeşitli amaçlarla kullanılan develerin vücudunu kaplayan “alt ince lifler” tekstil sektöründe farklı alanlarda değerlendirilebilme olanağı bulmaktadır. Devenin vücudunu saran lifler esasında 2 farklı tipten oluşmaktadır. Bunlardan ilki dıştaki koruyucu kaba kıllar, diğeri ise izolasyon sağlayan alt ince liflerdir. Tekstilde kullanılabilir özellikte olanlar daha çok alt ince lifler olduğundan, daha fazla ince life sahip çift hörgüçlü develer bu alanda kullanım imkanı bulabilmektedirler. Deve liflerinin özelliklerine ilişkin literatürde çeşitli çalışmalar bulunmasına rağmen, Anadolu’da yetiştirilen tek hörgüçlü melez develerin lif özelliklerine ilişkin teknik bilgi bulunmamaktadır. Bu çalışmada, Anadolu’daki iki farklı yörede yetiştirilen develerden alınan lif örneklerinin çeşitli fiziksel özelliklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır.   

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. -

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

Araştırma Makalesi

Yayımlanma Tarihi

30 Mart 2018

Gönderilme Tarihi

27 Ocak 2017

Kabul Tarihi

29 Ocak 2018

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2018 Cilt: 25 Sayı: 109

Kaynak Göster

APA
Süpüren Mengüç, G. (2018). Anadolu Develerinden Elde Edilen Liflerin Mikroskobik ve Fiziksel Özellikleri. Tekstil ve Mühendis, 25(109), 2-8. https://izlik.org/JA66YW33SG
AMA
1.Süpüren Mengüç G. Anadolu Develerinden Elde Edilen Liflerin Mikroskobik ve Fiziksel Özellikleri. Tekstil ve Mühendis. 2018;25(109):2-8. https://izlik.org/JA66YW33SG
Chicago
Süpüren Mengüç, Gamze. 2018. “Anadolu Develerinden Elde Edilen Liflerin Mikroskobik ve Fiziksel Özellikleri”. Tekstil ve Mühendis 25 (109): 2-8. https://izlik.org/JA66YW33SG.
EndNote
Süpüren Mengüç G (01 Mart 2018) Anadolu Develerinden Elde Edilen Liflerin Mikroskobik ve Fiziksel Özellikleri. Tekstil ve Mühendis 25 109 2–8.
IEEE
[1]G. Süpüren Mengüç, “Anadolu Develerinden Elde Edilen Liflerin Mikroskobik ve Fiziksel Özellikleri”, Tekstil ve Mühendis, c. 25, sy 109, ss. 2–8, Mar. 2018, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA66YW33SG
ISNAD
Süpüren Mengüç, Gamze. “Anadolu Develerinden Elde Edilen Liflerin Mikroskobik ve Fiziksel Özellikleri”. Tekstil ve Mühendis 25/109 (01 Mart 2018): 2-8. https://izlik.org/JA66YW33SG.
JAMA
1.Süpüren Mengüç G. Anadolu Develerinden Elde Edilen Liflerin Mikroskobik ve Fiziksel Özellikleri. Tekstil ve Mühendis. 2018;25:2–8.
MLA
Süpüren Mengüç, Gamze. “Anadolu Develerinden Elde Edilen Liflerin Mikroskobik ve Fiziksel Özellikleri”. Tekstil ve Mühendis, c. 25, sy 109, Mart 2018, ss. 2-8, https://izlik.org/JA66YW33SG.
Vancouver
1.Gamze Süpüren Mengüç. Anadolu Develerinden Elde Edilen Liflerin Mikroskobik ve Fiziksel Özellikleri. Tekstil ve Mühendis [Internet]. 01 Mart 2018;25(109):2-8. Erişim adresi: https://izlik.org/JA66YW33SG