Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

DEVELOPMENT OFA COMPUTER PROGRAMME TO GENERATE MANAGEMENT DECISION CHOICES BY CALCULA TING THE ACTUAL CAPACITY OFA TEXTILE PLANT

Yıl 1987, Cilt: 1 Sayı: 6, 310 - 317, 01.10.1987

Öz

In production plants the need to make decisions on, tir. 0 halde, dew iifiinlerin bnceden belirlenmig pegitli parametreler, igletmeye, makinaya. pdgantopics such as moduction olnnnine and caoital bii Iiretim programmdald miktar datWmma uygun lara, iiretim promamma, iiretim vantemine ve Bu pdgmada, bir tekstil igletmesi matris diizeninde verilen temeiparametrelerle bunlara bog11 olornk degihen iiretim kapasiteleri olarak modellenmig; gelistirilen bilgisayar progrm cirnek bir isletmenin apre b8liuniutde uygulonmlgtu.- investment are frequently felt. The management wishes to examine various alternatives to make the best decision. Textile production which involves a large number of processes and mochines.presents various difficulties to the analyses to be made for the purpose. To develop o computer programme which, by generoting vorious management decision choices. provides numerical information for the comparison of the consequences of these, it is necessary, first, to set-up a mathematical model that defines the relations between the machines set-up, lobour force and the production method and programme of the plant. This model can be converted into o tool of onalysis by meons of on algorithm which calculates the actual production capacities. In this work, o textile plant has been modelled with principal given in the form of matrices ond the varying production copocities as dependent on them: the comouter . oroeramme - developed has been applied for the finishing section of o sample plont. 

Bir Tekstil İşletmesinin Gerçek Kapasitesini Hesaplayarak Yönetim Karar Seçeneklerini Üreten Bir Bilgisayar Programının Geliştirilmesi

Yıl 1987, Cilt: 1 Sayı: 6, 310 - 317, 01.10.1987

Öz

f$etmelerde iiretim program ve yotlrm gibi konulardo yeni karorlar verme geregi slkpa duyulur. YBnetim en uygun karor~ verebilmek i~in pegitli sepenekleri incelemek ister. Cok soy~do iglem ve makinayl iperen tekstil iiretimi bu omapla yopdocok onolizlerde pegitli giipliikler yorahr. Ce~itli karor sepenekleri olugturarok, bunlarm sonuplarml kar~lla$tlrmak ipin soylsal bilgiler sogloyan bir bilgisayar programmm geli~tirilmesipin, Bnce i~ldtmenin makino porkl, iggiicii, iiretim ytintemi ve iiretim progroml araslnda iligkileri belirleyen matematiksel bir modelin kurulmosl gerekir. Bu model gerpek iiretim kopasitelerini hesaplayon bir dgoritmo yord~m~yla bir onaliz aracma diiniigtiiriilebilir

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Mühendislik
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Güngör Başer Bu kişi benim

Uğur Kahyaoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1987
Yayımlandığı Sayı Yıl 1987 Cilt: 1 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Başer, G., & Kahyaoğlu, U. (1987). Bir Tekstil İşletmesinin Gerçek Kapasitesini Hesaplayarak Yönetim Karar Seçeneklerini Üreten Bir Bilgisayar Programının Geliştirilmesi. Tekstil Ve Mühendis, 1(6), 310-317.
AMA Başer G, Kahyaoğlu U. Bir Tekstil İşletmesinin Gerçek Kapasitesini Hesaplayarak Yönetim Karar Seçeneklerini Üreten Bir Bilgisayar Programının Geliştirilmesi. Tekstil ve Mühendis. Ekim 1987;1(6):310-317.
Chicago Başer, Güngör, ve Uğur Kahyaoğlu. “Bir Tekstil İşletmesinin Gerçek Kapasitesini Hesaplayarak Yönetim Karar Seçeneklerini Üreten Bir Bilgisayar Programının Geliştirilmesi”. Tekstil Ve Mühendis 1, sy. 6 (Ekim 1987): 310-17.
EndNote Başer G, Kahyaoğlu U (01 Ekim 1987) Bir Tekstil İşletmesinin Gerçek Kapasitesini Hesaplayarak Yönetim Karar Seçeneklerini Üreten Bir Bilgisayar Programının Geliştirilmesi. Tekstil ve Mühendis 1 6 310–317.
IEEE G. Başer ve U. Kahyaoğlu, “Bir Tekstil İşletmesinin Gerçek Kapasitesini Hesaplayarak Yönetim Karar Seçeneklerini Üreten Bir Bilgisayar Programının Geliştirilmesi”, Tekstil ve Mühendis, c. 1, sy. 6, ss. 310–317, 1987.
ISNAD Başer, Güngör - Kahyaoğlu, Uğur. “Bir Tekstil İşletmesinin Gerçek Kapasitesini Hesaplayarak Yönetim Karar Seçeneklerini Üreten Bir Bilgisayar Programının Geliştirilmesi”. Tekstil ve Mühendis 1/6 (Ekim 1987), 310-317.
JAMA Başer G, Kahyaoğlu U. Bir Tekstil İşletmesinin Gerçek Kapasitesini Hesaplayarak Yönetim Karar Seçeneklerini Üreten Bir Bilgisayar Programının Geliştirilmesi. Tekstil ve Mühendis. 1987;1:310–317.
MLA Başer, Güngör ve Uğur Kahyaoğlu. “Bir Tekstil İşletmesinin Gerçek Kapasitesini Hesaplayarak Yönetim Karar Seçeneklerini Üreten Bir Bilgisayar Programının Geliştirilmesi”. Tekstil Ve Mühendis, c. 1, sy. 6, 1987, ss. 310-7.
Vancouver Başer G, Kahyaoğlu U. Bir Tekstil İşletmesinin Gerçek Kapasitesini Hesaplayarak Yönetim Karar Seçeneklerini Üreten Bir Bilgisayar Programının Geliştirilmesi. Tekstil ve Mühendis. 1987;1(6):310-7.