Ortak bir gıdanın tüketilmesini takiben iki veya daha fazla kişide aynı zaman ve yerde benzer belirtiler gösteren hastalık tablosu ortaya çıkmışsa ve epidemiyolojik analizler hastalığın kaynağı olarak gıdaya/içeceğe işaret ediyorsa, olay gıda kaynaklı bir salgın olarak tanımlanmaktadır 1
Kaynakça
1. Anonim. U.S. Food and Drug Administration Center for Food Safety and Applied Nutrition. Bacteriological
Analytical Manual Online. January 2001. Chapter 25. Investigation of Food implicated in illness, 2001.
3. Anonim. Guidelines for completing the form "Investigation of a Foood borne Outbreak" Foodborne and Diarrheal
Disease Branch, DBMD, CDC-September 20, 1999. «hyperlink "http://www.dphhs.state.mt.us/hpsd/pubheal/
disease/pdf/mtfdins.pdf" »
10. Anonim. Massachusetts Foodborne Illness Investigation and Control Reference Manual. Massachusetts
Department of Public Health Working Group on Foodborne Illness Control, 1997.
12. Anonim. Foodborne Illness Part II Field Investigation. Washington State Department of Health. «hyperlink
"http://www.doh.wa.gov/ehp/sf/foodborne%20outbreak%20part2.pdf" »
13. Anonim. Investigation of a foodborne outbereak. www.ph.dhr.state.ga.us/epi/manuals/pdf/foodborne.pdf
1. Anonim. U.S. Food and Drug Administration Center for Food Safety and Applied Nutrition. Bacteriological
Analytical Manual Online. January 2001. Chapter 25. Investigation of Food implicated in illness, 2001.
3. Anonim. Guidelines for completing the form "Investigation of a Foood borne Outbreak" Foodborne and Diarrheal
Disease Branch, DBMD, CDC-September 20, 1999. «hyperlink "http://www.dphhs.state.mt.us/hpsd/pubheal/
disease/pdf/mtfdins.pdf" »
10. Anonim. Massachusetts Foodborne Illness Investigation and Control Reference Manual. Massachusetts
Department of Public Health Working Group on Foodborne Illness Control, 1997.
12. Anonim. Foodborne Illness Part II Field Investigation. Washington State Department of Health. «hyperlink
"http://www.doh.wa.gov/ehp/sf/foodborne%20outbreak%20part2.pdf" »
13. Anonim. Investigation of a foodborne outbereak. www.ph.dhr.state.ga.us/epi/manuals/pdf/foodborne.pdf
Ayçiçek, H., & Aktan, H. T. (2003). Gıda Kaynaklı Salgınlarda Soruşturma İlkeleri. Türk Hijyen Ve Deneysel Biyoloji Dergisi, 60(3), 95-99.
AMA
Ayçiçek H, Aktan HT. Gıda Kaynaklı Salgınlarda Soruşturma İlkeleri. Turk Hij Den Biyol Derg. Aralık 2003;60(3):95-99.
Chicago
Ayçiçek, Hasan, ve Hasan Tansu Aktan. “Gıda Kaynaklı Salgınlarda Soruşturma İlkeleri”. Türk Hijyen Ve Deneysel Biyoloji Dergisi 60, sy. 3 (Aralık 2003): 95-99.
EndNote
Ayçiçek H, Aktan HT (01 Aralık 2003) Gıda Kaynaklı Salgınlarda Soruşturma İlkeleri. Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi 60 3 95–99.
IEEE
H. Ayçiçek ve H. T. Aktan, “Gıda Kaynaklı Salgınlarda Soruşturma İlkeleri”, Turk Hij Den Biyol Derg, c. 60, sy. 3, ss. 95–99, 2003.
ISNAD
Ayçiçek, Hasan - Aktan, Hasan Tansu. “Gıda Kaynaklı Salgınlarda Soruşturma İlkeleri”. Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi 60/3 (Aralık 2003), 95-99.
JAMA
Ayçiçek H, Aktan HT. Gıda Kaynaklı Salgınlarda Soruşturma İlkeleri. Turk Hij Den Biyol Derg. 2003;60:95–99.
MLA
Ayçiçek, Hasan ve Hasan Tansu Aktan. “Gıda Kaynaklı Salgınlarda Soruşturma İlkeleri”. Türk Hijyen Ve Deneysel Biyoloji Dergisi, c. 60, sy. 3, 2003, ss. 95-99.
Vancouver
Ayçiçek H, Aktan HT. Gıda Kaynaklı Salgınlarda Soruşturma İlkeleri. Turk Hij Den Biyol Derg. 2003;60(3):95-9.