BibTex RIS Kaynak Göster

Gıda Kaynaklı Salgınlarda Soruşturma İlkeleri

Yıl 2003, Cilt: 60 Sayı: 3, 95 - 99, 01.12.2003

Öz

Ortak bir gıdanın tüketilmesini takiben iki veya daha fazla kişide aynı zaman ve yerde benzer belirtiler gösteren hastalık tablosu ortaya çıkmışsa ve epidemiyolojik analizler hastalığın kaynağı olarak gıdaya/içeceğe işaret ediyorsa, olay gıda kaynaklı bir salgın olarak tanımlanmaktadır 1

Kaynakça

  • 1. Anonim. U.S. Food and Drug Administration Center for Food Safety and Applied Nutrition. Bacteriological Analytical Manual Online. January 2001. Chapter 25. Investigation of Food implicated in illness, 2001.
  • 2. Anonim. Foodborne Infections. http://www.cdc.gov/ncidod/dbmd/diseaseinfo/foodborneinfections_t.htm
  • 3. Anonim. Guidelines for completing the form "Investigation of a Foood borne Outbreak" Foodborne and Diarrheal Disease Branch, DBMD, CDC-September 20, 1999. «hyperlink "http://www.dphhs.state.mt.us/hpsd/pubheal/ disease/pdf/mtfdins.pdf" »
  • 4. Anonim. Safe Food: It’s your job too. «hyperlink "http://www.extension.iastate.edu/foodsafety/Lesson/L1/L1p1. html" »
  • 5. Anonim. Foodborne Illness Investigation. «hyperlink "http://www.butlercountyhealth.com/FoodborneIllness.asp" »
  • 6. Anonim. Gıda zehirlenmesi halinde gıdalar bakımından yapılacak inceleme rapor örneği. TSK Gıda Kontrol Yönergesi MY 33-3 (A), 2000.
  • 7. Anonim. Foodborne Illness Surveillance. «hyperlink "http://www.state.ma.us/dph/pdf/ch4.pdf" »
  • 8. Anonim. Foodborne Infections. cdc.gov/ncidod/dbmd/diseaseinfo/foodborneinfections_g.htm#riskiestfoods
  • 9. Reingold AL. Outbreak Investigation- A Perspective. Emerg Infect Dis. 1998; 4 (1): 21-7.
  • 10. Anonim. Massachusetts Foodborne Illness Investigation and Control Reference Manual. Massachusetts Department of Public Health Working Group on Foodborne Illness Control, 1997.
  • 11. Anonim. Specimen collection. «hyperlink "http://www.dhs.vic.gov.au/phd/9902113/attach1.pdf" »
  • 12. Anonim. Foodborne Illness Part II Field Investigation. Washington State Department of Health. «hyperlink "http://www.doh.wa.gov/ehp/sf/foodborne%20outbreak%20part2.pdf" »
  • 13. Anonim. Investigation of a foodborne outbereak. www.ph.dhr.state.ga.us/epi/manuals/pdf/foodborne.pdf
  • 14. Anonim. Microbial Food Safety. http://www.courses.che.umn.edu/oofscn1102-1s/pdf-files/Topic_5%20_Micro_ Food_safety.pdf

Principles Of Foodborne Outbreaks Investigation

Yıl 2003, Cilt: 60 Sayı: 3, 95 - 99, 01.12.2003

Öz

Kaynakça

  • 1. Anonim. U.S. Food and Drug Administration Center for Food Safety and Applied Nutrition. Bacteriological Analytical Manual Online. January 2001. Chapter 25. Investigation of Food implicated in illness, 2001.
  • 2. Anonim. Foodborne Infections. http://www.cdc.gov/ncidod/dbmd/diseaseinfo/foodborneinfections_t.htm
  • 3. Anonim. Guidelines for completing the form "Investigation of a Foood borne Outbreak" Foodborne and Diarrheal Disease Branch, DBMD, CDC-September 20, 1999. «hyperlink "http://www.dphhs.state.mt.us/hpsd/pubheal/ disease/pdf/mtfdins.pdf" »
  • 4. Anonim. Safe Food: It’s your job too. «hyperlink "http://www.extension.iastate.edu/foodsafety/Lesson/L1/L1p1. html" »
  • 5. Anonim. Foodborne Illness Investigation. «hyperlink "http://www.butlercountyhealth.com/FoodborneIllness.asp" »
  • 6. Anonim. Gıda zehirlenmesi halinde gıdalar bakımından yapılacak inceleme rapor örneği. TSK Gıda Kontrol Yönergesi MY 33-3 (A), 2000.
  • 7. Anonim. Foodborne Illness Surveillance. «hyperlink "http://www.state.ma.us/dph/pdf/ch4.pdf" »
  • 8. Anonim. Foodborne Infections. cdc.gov/ncidod/dbmd/diseaseinfo/foodborneinfections_g.htm#riskiestfoods
  • 9. Reingold AL. Outbreak Investigation- A Perspective. Emerg Infect Dis. 1998; 4 (1): 21-7.
  • 10. Anonim. Massachusetts Foodborne Illness Investigation and Control Reference Manual. Massachusetts Department of Public Health Working Group on Foodborne Illness Control, 1997.
  • 11. Anonim. Specimen collection. «hyperlink "http://www.dhs.vic.gov.au/phd/9902113/attach1.pdf" »
  • 12. Anonim. Foodborne Illness Part II Field Investigation. Washington State Department of Health. «hyperlink "http://www.doh.wa.gov/ehp/sf/foodborne%20outbreak%20part2.pdf" »
  • 13. Anonim. Investigation of a foodborne outbereak. www.ph.dhr.state.ga.us/epi/manuals/pdf/foodborne.pdf
  • 14. Anonim. Microbial Food Safety. http://www.courses.che.umn.edu/oofscn1102-1s/pdf-files/Topic_5%20_Micro_ Food_safety.pdf
Toplam 14 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Derleme
Yazarlar

Hasan Ayçiçek Bu kişi benim

Hasan Tansu Aktan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 60 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Ayçiçek, H., & Aktan, H. T. (2003). Gıda Kaynaklı Salgınlarda Soruşturma İlkeleri. Türk Hijyen Ve Deneysel Biyoloji Dergisi, 60(3), 95-99.
AMA Ayçiçek H, Aktan HT. Gıda Kaynaklı Salgınlarda Soruşturma İlkeleri. Turk Hij Den Biyol Derg. Aralık 2003;60(3):95-99.
Chicago Ayçiçek, Hasan, ve Hasan Tansu Aktan. “Gıda Kaynaklı Salgınlarda Soruşturma İlkeleri”. Türk Hijyen Ve Deneysel Biyoloji Dergisi 60, sy. 3 (Aralık 2003): 95-99.
EndNote Ayçiçek H, Aktan HT (01 Aralık 2003) Gıda Kaynaklı Salgınlarda Soruşturma İlkeleri. Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi 60 3 95–99.
IEEE H. Ayçiçek ve H. T. Aktan, “Gıda Kaynaklı Salgınlarda Soruşturma İlkeleri”, Turk Hij Den Biyol Derg, c. 60, sy. 3, ss. 95–99, 2003.
ISNAD Ayçiçek, Hasan - Aktan, Hasan Tansu. “Gıda Kaynaklı Salgınlarda Soruşturma İlkeleri”. Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi 60/3 (Aralık 2003), 95-99.
JAMA Ayçiçek H, Aktan HT. Gıda Kaynaklı Salgınlarda Soruşturma İlkeleri. Turk Hij Den Biyol Derg. 2003;60:95–99.
MLA Ayçiçek, Hasan ve Hasan Tansu Aktan. “Gıda Kaynaklı Salgınlarda Soruşturma İlkeleri”. Türk Hijyen Ve Deneysel Biyoloji Dergisi, c. 60, sy. 3, 2003, ss. 95-99.
Vancouver Ayçiçek H, Aktan HT. Gıda Kaynaklı Salgınlarda Soruşturma İlkeleri. Turk Hij Den Biyol Derg. 2003;60(3):95-9.