FATİH Projesi Üzerine Bir Değerlendirme

Cilt: 27 Sayı: 2 1 Nisan 2013
Selda Ekici , Bülent Yılmaz
PDF İndir
EN TR

FATİH Projesi Üzerine Bir Değerlendirme

Öz

Bu çalışma ile FATİHProjesi’nin Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi , Proje Yönetim Döngüsü ölçütleri çerçevesinde değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Çalışma kapsamında, FATİH Projesi için MEB tarafından oluşturulan web sayfası, ilgili araştırmalar ve çalıştay raporları incelenmiştir. Elde edilen bulgulardan, FATİH Projesi’nin proje geliştirme mantığına göre tasarlanmadığı ve bu biçi­mi ile eğitim sistemi ile bütünleştirilemeyeceği sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler

FATİH Projesi,bilgisayar destekli eğitim,bilişim teknolojileri,iletişim teknolojileri,eğitim,proje yönetim döngüsü,Türkiye,ilköğretim,ortaöğretim

Kaynakça

  1. Akgün, E., Yılmaz, E.O. ve Seferoğlu, S.S. (2011). Vizyon 2023 strateji belgesi ve fırsatları artırma ve teknolojiyi iyileştirme hareketi (FATİH) Projesi: Karşılaştırmalı bir inceleme. Akademik Bilişim, 2-4 Şubat, Malatya. 15 Aralık 2012 tarihinde http://ab.org.tr/ab11/liste.html adresinden erişildi.
  2. Akıncı, A., Kurtoğlu, M., Seferoğlu, S.S. (2012). Bir teknoloji politikası olarak FATİH Projesi’nin başarılı olması için yapılması gerekenler: Bir durum analizi çalışması. Akademik Bilişim, 1-3 Şubat, Uşak.15 Aralık 2012 tarihinde http://ab.org.tr/ab12/kabul.html adresinden erişildi.
  3. Altan, T. ve Tüzün, H. (2011). Teknoloji-zengin bireysel öğrenme ortamlarının FATİH Projesi’ndeki yeri. Akademik Bilişim, 2-4 Şubat, Malatya.15 Aralık 2012 tarihinde http://ab.org.tr/ab11/liste. html adresinden erişildi.
  4. Aşkar, P. ve Olkun, S. (2005). PISA 2003 sonuçları açısından okullarda bilgi ve iletişim teknolojileri kullanımı. Eurasian Journal of Educational Research, 19, 15-34.
  5. Baydar, S. C. (2012). FATİH Projesi, yahut “İşe yaramaz bir sihirli çubuk”. 13 Aralık 2012 tarihinde http://www.baydarbilisim.com/makaleler/FATiH-projcsi adresinden erişildi.
  6. Bilgilenme, diyalog, ortak akıl ve yol haritası arayışı toplantısı (2012). 1-4 Mart, Ankara. 13 Kasım 2012 tarihinde http://FATİH.inetd.org.tr/ adresinden erişildi.
  7. Bilgisayar destekli eğitim. (t.y). 09 Kasım 2012 tarihinde http://moodle.midas.baskent.edu.tr/file.php/4/ ders_sunumlari/Bilgisavar_Destekli_Egitim_ve_e-Ogrenme_-_Sunum.pdf adresinden erişildi.
  8. BT öğretmeni dersini geri istiyor (2012, Mayıs 8). Bilgi çağı. 13 Aralık 2012 tarihinde http://www.bdgicagi.com/Yazilar/9943-bt_ogretmeni_dersini_geri_istiyor.aspx adresinden erişildi.
  9. Camnalbur, M. (2008). Bilgisayar destekli öğretimin etkililiği üzerine bir meta analiz çalışması. Yayımlanmamış yüksek lisans tezi, Marmara Üniversitesi, İstanbul.
  10. Çağıltay, K., Çağıltay, N.E., Ercil, Y. (1998). Bilgisayar destekli eğitime eleştirel bir bakış. IV.'l'ürkiye'de İnternetkonferansı, 13-15 Kasım, İstanbul. 8 Kasım 2012 tarihinde http://inet-tr.org.tr/inetconf4/ Bildiriler/html/cagilta^y-html adresinden erişildi.

Kaynak Göster

APA
Ekici, S., & Yılmaz, B. (2013). FATİH Projesi Üzerine Bir Değerlendirme. Türk Kütüphaneciliği, 27(2), 317-339. https://izlik.org/JA48LF85GF