Ankara Üniversitesi Elektronik Kütüphanesi Veri Tabanlarının Kullanım Analizi

Cilt: 20 Sayı: 4 1 Ekim 2006
Sacit Arslantekin , Özlem Bayram , Cemal Atakan
PDF İndir
EN TR

Ankara Üniversitesi Elektronik Kütüphanesi Veri Tabanlarının Kullanım Analizi

Öz

Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmeler bilgi kaynakları He birlikte bilgi merkezlerinin hizmetlerini de çok yönlü olarak değiştirmiş ve geliştirmiştir. Bu gelişmeler dünyada hızlı bir gelişim izlemektedir. Ülkemizde ise başta üniversite ve araştırma kütüphaneleri olmak üzere elektronik kütüphaneler konusunda dikkate değer gelişmeler izlenmektedir. Bu gelişim süreci içinde yerini almaya çalışan elektronik kütüphanelerden istenilen düzeyde yarar sağlayabilmek için kullanılan elektronik bilgi içeren veri tabanlarının iyi tanıtılması ve kullanımının izlenmesi gerekmektedir. İstenilen düzeyde yararlanılan elektronik veri tabanları sonucu üretilen bilimsel bilginin artması da ulaşılmak istenen hedeftir.Bu makalede elektronik kaynak yönetimi ve konsorsiyumların etkisine kısaca değindikten sonra Ankara Üniversitesi öğretim elemanlarına elektronik kütüphane kullanımı konusunda yapılan anket değerlendirilecektir.

Anahtar Kelimeler

Elektronik kütüphane,elektronik veri tabanları,kullanıcı istatistikleri

Kaynakça

  1. Ball, D. (2003). “Public libraries and the consortium purchase of electronic resources” The ElectronicLibrary, 21 (4), 301-309.
  2. Wessels,R. H. A. (1995). “Optimizing the size of journal collections in libraries” Ititerlending & Supply,23 (3), 18-21.
  3. Nfila, R. B. and Darko-Ampem, K. (2002). “Developments in academic library consortiafrom the 1960s through to 2000: a review of the literature” Library Management, 23(4/5), 203-212.

Kaynak Göster

APA
Arslantekin, S., Bayram, Ö., & Atakan, C. (2006). Ankara Üniversitesi Elektronik Kütüphanesi Veri Tabanlarının Kullanım Analizi. Türk Kütüphaneciliği, 20(4), 373-389. https://izlik.org/JA59ZN56YZ