BibTex RIS Kaynak Göster

Alevısm and Bektashısm Terms Meetıngs May-October 2011

Yıl 2011, Sayı: 60, 347 - 364, 03.12.2011

Öz

Examination of concepts and terms that exist in Alevi and Bektashi Culture has been accomplished with scientists and researchers even with personal efforts and researches of the faith leaders until these days. Concepts meeting was held by coming Dedes and fathers of Bektashi together in order concepts that is in the circle of all of this belief by considering the idiom of “yol bir surek binbir” to discuss and evaluate when hundreds of years of knowledge and tradition always could be different and relevant in such a large and dispersed region. In this study, views of faith leaders about concepts are handled by considering the meetings

Kaynakça

  • HANçERLİOĞLu, Orhan (2000), İslam İnançları Sözlüğü, İstanbul:Remzi Kitabevi.

ALEVİ-BEKTAŞİ KAVRAMLARI DANIŞMA TOPLANTILARI Mayıs-Ekim 2011

Yıl 2011, Sayı: 60, 347 - 364, 03.12.2011

Öz

Alevi, Bektaşi kültürü içerisinde var olan kavram ve terimlerin incelenmesi, günümüze kadar bilim adamları ve araştırmacılar hatta inanç önderlerinin kişisel gayretleri ve araştırmalarıyla gerçekleşmiştir. Yüzlerce yıllık bilgi ve geleneğin bu kadar geniş ve dağınık bir coğrafyada her zaman birbirlerinden farklı ve ilgili olabilecekleri göz önüne alındığında “yol bir sürek binbir” deyişinden yola çıkılarak bütün bu inanç dairesi içerisindeki kavramların tartışılıp değerlendirilmesi için farklı ocaklardan dedelerin ve Bektaşi babalarının bir araya getirilmesiyle kavramlar toplantısı yapılmıştır. Bu çalışmada yapılan toplantılardan hareketle inanç önderlerinin kavramlar hakkındaki görüşlerine yer verilmiştir.

Kaynakça

  • HANçERLİOĞLu, Orhan (2000), İslam İnançları Sözlüğü, İstanbul:Remzi Kitabevi.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Derleme
Yazarlar

Ali Osman Aktaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 3 Aralık 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Sayı: 60

Kaynak Göster

ISNAD Aktaş, Ali Osman. “ALEVİ-BEKTAŞİ KAVRAMLARI DANIŞMA TOPLANTILARI Mayıs-Ekim 2011”. Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi 60 (Aralık 2011), 347-364.

Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Velî Araştırma Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.