Çeviri
BibTex RIS Kaynak Göster

Keşiş ve Derviş Büyükelçiler Athos Dağından Sakız Adasına

Yıl 2009, Sayı: 52, 21 - 35, 16.12.2022

Öz

Ortaçağ’da Ortadoğu’nun İslam ve Hristiyan bölgesinde, manastırlar daima Hristiyan devletler ve Müslüman güçler arasındaki ilişkileri yönlendiren diplomasi ile direk bağlantılara sahip olmuştur. Kuşkusuz bu bağlantılar, önemli bir çağın jeopolitik durumuna göre çeşitlilik gösterirler ve çok farklı türden manastır gruplarının diplomatik hareketlerine yön verirler. Yaptırım gücü olan keşiş büyükelçiler, Bizans İmparatorluğu gibi Hristiyan devletin sıkı diplomatik çıkarlarını savunurlar, hatta durum elverdiğinde, Arap hilafetinin ve Türk saltanatının resmî temsilcileri olurlar.
Fakat, politik gücün zayıf olması durumunda, manastır otoriteleri statülerini korumak için çok zayıf ayan eski boyun eğen politikalarıyla kimi kez çelişse de, kendi oyunlarını oynarlar. Bu durumda, manastırlar yükselen politik güce doğru yönelirler, Hristiyan olmayanlara yani Müslümanlara ki bizi ilgilendiren kısım da burası.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Çeviri
Yazarlar

Michel Balivet Bu kişi benim

Çevirmenler

Perihan Yalçın Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 16 Aralık 2022
Gönderilme Tarihi 25 Kasım 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Sayı: 52

Kaynak Göster

ISNAD Balivet, Michel. “Keşiş Ve Derviş Büyükelçiler Athos Dağından Sakız Adasına”. Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi. Perihan YalçınTrc 52 (Aralık 2022), 21-35.

Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Velî Araştırma Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.