Kitap İncelemesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Spiritual Counselling and Care: Research Findings and Evaluations from Different Fields

Yıl 2020, Sayı: 1, 193 - 203, 30.06.2020

Öz

Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Farklı Alanlardan Araştırma Bulguları ve Değerlendirmeler

Yıl 2020, Sayı: 1, 193 - 203, 30.06.2020

Öz

Ali Ayten editörlüğünde, alanında uzman psikolog ve ilahiyatçılar tarafından kaleme alınan eserde, manevi danışmanlık ve rehberliğin çeşitli uygulama alanlarından teorik ve saha çalışmaları aktarılmıştır. Hasta ve yakınlarına, göçmen ve mültecilere, mahkûm ve yakınlarına, çocuklara uygulanabilecek manevi danışmanlık uygulamaları aktarılmış ve maneviyatın başa çıkmadaki rolü tartışılmıştır. Akademik camiaya hitap eden eser özellikle alandaki çalışma çeşitliliğin ortaya konulması, yeni gelişen manevi danışmanlık uygulama alanlarının tanınması ve tanıtılması açısından önemli bir boşluğu doldurmaktadır. Lisans ve lisansüstü öğrencilerin bilgi edinebileceği bir kaynak olduğu gibi dini ve maneviyatı terapi süreçlerinde kullanmaya sıcak bakan psikolog ve psikiyatristler için de fikir vermeyi hedeflemektedir (Ayten, s. 13). Yedi bölümden oluşan kitap, Değerler Eğitimi Merkezi tarafından 2019 yılında birinci baskısıyla okuyucuların teveccühüne sunulmuştur.
Neslihan Yaman tarafından kaleme alınan “Terapötik Süreçte Maneviyat: Ruh Sağlığı Alanı Çalışanlarının Değerlendirmeleriyle Ülkemizden Örnekler” başlığını taşıyan birinci bölümde maneviyat kavramı ve terapötik süreçteki yeri ele alınarak ruh sağlığı çalışanlarının pratikte maneviyatı konumlandırma süreçleri tartışılmıştır. Öncelikle iç içe geçmiş olması nedeniyle anlamları ayrıştırılmakta zorlanılan maneviyat ve din kavramlarının farklılığına dikkat çeken yazar, maneviyatın herhangi bir dini kimlik olmadan da ifade edilebildiğini ve her bireyin kendi anlam dünyasını içeren maneviyatının birbirinden farklı olabileceğini belirtmiştir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Din Araştırmaları
Bölüm Kitap İncelemeleri
Yazarlar

Yusuf Koç 0000-0003-0411-1149

Yayımlanma Tarihi 30 Haziran 2020
Gönderilme Tarihi 24 Nisan 2020
Yayımlandığı Sayı Yıl 2020 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Koç, Y. (2020). Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Farklı Alanlardan Araştırma Bulguları ve Değerlendirmeler. Türk Manevi Danışmanlık Ve Rehberlik Dergisi(1), 193-203.

Türk Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.