BibTex RIS Kaynak Göster

İlerleyici infantil idyopatik skolyozda transpediküler olarak konveks anterior hemiepifizyodez ve posterior artrodez uygulaması

Yıl 1994, Cilt: 1 Sayı: 1, - , 01.02.1994

Öz

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi araştırma hastanesinde King IV tipi 65 derece eğriliği olan 5 yaşındaki kız çocuğuna ülkemizde ilk kez uygulanan bir teknikle transpediküler olarak konveks anterior hemiepifizyodez ve posterior artrodez uygulaması yapıldı. Operasyon apikal vertebrayı da içine alacak şekilde sekiz seviyede uygulandı. Olgunun özelliği nedeniyle sunulması uygun görüldü. [Turgut Özal Tıp Merkezi Dergisi 1(1):47-49,1994] Anahtar kelimeler: Transpediküler anterior hemiepifizyodez, posterior artrodez, infantil idyopatik skolyoz

Transpedicular convex anterior hemiepiphysiodesis and posterior arthrodesis for progressive infantile idiopathic scoliosis

Yıl 1994, Cilt: 1 Sayı: 1, - , 01.02.1994

Öz

A five-year-old girl with infantile idiopathic scoliosis underwent convex posterior arthrodesis supplemented with transpedicular convex anterior hemiepiphysiodesis. The preoperative curve was 65 degrees. There was King type IV curve and apex T12. The hemiepiphysiodesis and posterior arthrodesis was performed between T8 and L3 vertebrae. This is the first case treated by this method in Turkey. [Journal of Turgut Özal Medical Center 1(1):47-49,1994] Key words: transpedicular anterior hemiepiphysiodesis, posterior arthrodesis, infantile idiopathic scoliosis

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Dr. M.akif Kaygusuz Bu kişi benim

Dr. Nurzat Elmalı Bu kişi benim

Dr. Erol Gülfidan Bu kişi benim

Dr. Alper B.kılıç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Kaygusuz, D. M., Elmalı, D. N., Gülfidan, D. E., B.kılıç, D. A. (1994). İlerleyici infantil idyopatik skolyozda transpediküler olarak konveks anterior hemiepifizyodez ve posterior artrodez uygulaması. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 1(1).
AMA Kaygusuz DM, Elmalı DN, Gülfidan DE, B.kılıç DA. İlerleyici infantil idyopatik skolyozda transpediküler olarak konveks anterior hemiepifizyodez ve posterior artrodez uygulaması. Turgut Özal Tıp Merk Derg. Şubat 1994;1(1).
Chicago Kaygusuz, Dr. M.akif, Dr. Nurzat Elmalı, Dr. Erol Gülfidan, ve Dr. Alper B.kılıç. “İlerleyici Infantil Idyopatik Skolyozda transpediküler Olarak Konveks Anterior Hemiepifizyodez Ve Posterior Artrodez Uygulaması”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 1, sy. 1 (Şubat 1994).
EndNote Kaygusuz DM, Elmalı DN, Gülfidan DE, B.kılıç DA (01 Şubat 1994) İlerleyici infantil idyopatik skolyozda transpediküler olarak konveks anterior hemiepifizyodez ve posterior artrodez uygulaması. Journal of Turgut Ozal Medical Center 1 1
IEEE D. M. Kaygusuz, D. N. Elmalı, D. E. Gülfidan, ve D. A. B.kılıç, “İlerleyici infantil idyopatik skolyozda transpediküler olarak konveks anterior hemiepifizyodez ve posterior artrodez uygulaması”, Turgut Özal Tıp Merk Derg, c. 1, sy. 1, 1994.
ISNAD Kaygusuz, Dr. M.akif vd. “İlerleyici Infantil Idyopatik Skolyozda transpediküler Olarak Konveks Anterior Hemiepifizyodez Ve Posterior Artrodez Uygulaması”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 1/1 (Şubat 1994).
JAMA Kaygusuz DM, Elmalı DN, Gülfidan DE, B.kılıç DA. İlerleyici infantil idyopatik skolyozda transpediküler olarak konveks anterior hemiepifizyodez ve posterior artrodez uygulaması. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1994;1.
MLA Kaygusuz, Dr. M.akif vd. “İlerleyici Infantil Idyopatik Skolyozda transpediküler Olarak Konveks Anterior Hemiepifizyodez Ve Posterior Artrodez Uygulaması”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, c. 1, sy. 1, 1994.
Vancouver Kaygusuz DM, Elmalı DN, Gülfidan DE, B.kılıç DA. İlerleyici infantil idyopatik skolyozda transpediküler olarak konveks anterior hemiepifizyodez ve posterior artrodez uygulaması. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1994;1(1).