Kitap İncelemesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi

Yıl 2021, Cilt: 8 Sayı: 2, 327 - 332, 29.12.2021

Öz

Mutfak kültürü, tarihsel olarak köklü bir geçmişe sahip olmasına karşın, alan kapsamındaki Türkçe literatür çalışmalarının nitelik ve nicelik açısından yeterlilik oluşturamadığı görülmektedir. Şimdiye kadar ki çalışmaların da kahve, bioçeşitlilik ve Avrupa’nın mutfak kültürü ile ilişkili oldukları, Anadolu ve Türk mutfak kültürüne ilişkin çalışmaların az sayıda oldukları bilinmektedir. Bu sebeple, literatür yetersizlikleri, gastronomi alanındaki öğrencilerin sıkıntılarının başında gelmektedir. Bu konudaki teşhisimiz de “Gastronomi Tarihi” adlı dersi verirken ortaya çıkmıştır. Aşağıdaki yazınsal metinde inceleyeceğimiz eserin, gastronomi alanına gerekli bir kaynak oluşturduğunu ve alana önemli bir katkı sağladığını belirtmeliyiz.

Kaynakça

  • Priscilla Mary IŞIN, Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi, Yapı Kredi Yayınları, İstanbul, 2018.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Turizm (Diğer)
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Salih Soslu 0000-0003-2045-116X

Yayımlanma Tarihi 29 Aralık 2021
Gönderilme Tarihi 21 Haziran 2021
Kabul Tarihi 16 Eylül 2021
Yayımlandığı Sayı Yıl 2021 Cilt: 8 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Soslu, S. (2021). Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi. Turizm Akademik Dergisi, 8(2), 327-332.
AMA Soslu S. Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi. Turizm Akademik Dergisi. Aralık 2021;8(2):327-332.
Chicago Soslu, Salih. “Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi”. Turizm Akademik Dergisi 8, sy. 2 (Aralık 2021): 327-32.
EndNote Soslu S (01 Aralık 2021) Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi. Turizm Akademik Dergisi 8 2 327–332.
IEEE S. Soslu, “Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi”, Turizm Akademik Dergisi, c. 8, sy. 2, ss. 327–332, 2021.
ISNAD Soslu, Salih. “Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi”. Turizm Akademik Dergisi 8/2 (Aralık 2021), 327-332.
JAMA Soslu S. Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi. Turizm Akademik Dergisi. 2021;8:327–332.
MLA Soslu, Salih. “Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi”. Turizm Akademik Dergisi, c. 8, sy. 2, 2021, ss. 327-32.
Vancouver Soslu S. Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi. Turizm Akademik Dergisi. 2021;8(2):327-32.