Mutfak kültürü, tarihsel olarak köklü bir geçmişe sahip olmasına karşın, alan kapsamındaki Türkçe literatür çalışmalarının nitelik ve nicelik açısından yeterlilik oluşturamadığı görülmektedir. Şimdiye kadar ki çalışmaların da kahve, bioçeşitlilik ve Avrupa’nın mutfak kültürü ile ilişkili oldukları, Anadolu ve Türk mutfak kültürüne ilişkin çalışmaların az sayıda oldukları bilinmektedir. Bu sebeple, literatür yetersizlikleri, gastronomi alanındaki öğrencilerin sıkıntılarının başında gelmektedir. Bu konudaki teşhisimiz de “Gastronomi Tarihi” adlı dersi verirken ortaya çıkmıştır. Aşağıdaki yazınsal metinde inceleyeceğimiz eserin, gastronomi alanına gerekli bir kaynak oluşturduğunu ve alana önemli bir katkı sağladığını belirtmeliyiz.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Turizm (Diğer) |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 29 Aralık 2021 |
Gönderilme Tarihi | 21 Haziran 2021 |
Kabul Tarihi | 16 Eylül 2021 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2021 Cilt: 8 Sayı: 2 |