Gastronomi
turizmi, gün geçtikçe daha çok önem
kazanmaktadır. Dünyada ve Türkiye’de yapılan gastronomi yarışmaları ve ot
festivalleri o yerin turizm çekim gücünü artırmaktadır. Gastro turistlerin bu
tarz gastronomi hareketlerine katılmaları o yörenin gastronomi turizmine katkı
sağlayacaktır. Bu nedenle, çalışmada
Bingöl’de kendiliğinden yetişen bazı yenilebilir yabani otların tespit
edilmesi, bilinirliğinin artırılması ve hangi yemeklerde kullanıldığının
açıklanması suretiyle Bingöl yöresinin gastronomi kimliğinin oluşmasına katkı
sağlamak amaçlanmıştır. Bu çalışma hem
literatüre katkı sağlamak hem de Bingöl’deki yabani bazı yenilebilir otları
ortaya koyarak Bingöl’ü turizm pazarında daha çekici hale getirmek amacıyla;
makalelerden, tezlerden, kitaplardan, alanla ilgili internet kaynaklarından
yararlanılan bir literatür taramasıdır. Literatür
taramasında, ikincil kaynaklardan gastronomi,
gastronomi turizmi kavramlarından çok az bahsedilmiş, otlarla ilgili genel bir
bilgi verilmiş ve daha çok Bingöl’de yetişen bazı yenilebilir yabani otların
özellikleri incelenmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Haziran 2019 |
Gönderilme Tarihi | 23 Haziran 2019 |
Kabul Tarihi | 25 Haziran 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2019 Cilt: 1 Sayı: 1 |
Tourism and Recreation tarafından yayınlanan eserler Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International Lisence ile lisanslanmaktadır.