BibTex RIS Kaynak Göster

Toxic epidermal necrolysis in a patient under phenytoin treatment Case Report

Yıl 2004, Cilt: 39 Sayı: 2, - , 01.06.2004

Öz

Toxic epidermal necrolysis is a clinical entity which is characterized by necrosis of the dermis and has a high mortality rate A case with high fever and generalized bullous and erythematous rash diagnosed as phenytoin associated toxic epidermal necrolysis is presented The acute and chronic complications of toxic epidermal necrolysis are discusse Key words: entropion phenytoin toxic epidermal necrolysis

Fenitoin alan bir hastada toksik epidermal nekroliz Olgu Sunumu

Yıl 2004, Cilt: 39 Sayı: 2, - , 01.06.2004

Öz

Toksik epidermal nekroliz tüm epidermisi saran nekroliz ile karakterize mortalitesi yüksek bir klinik tablodur Bu sunuda; ateş yaygın eritem ve büllöz döküntü şikayetleriyle gelen olguya fenitoine bağlı gelişen toksik epidermal nekroliz tanısı konularak akut ve kronik komplikasyonları olgu eşliğinde tartışıldı Anahtar Kelimeler: entropiyon fenitoin toksik epidermal nekroliz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Olgu Sunumu
Yazarlar

Suriye Altıay Bu kişi benim

Ülfet Vatansever Bu kişi benim

Özlem Okutan Bu kişi benim

Serap Karasalihoğlu Bu kişi benim

Özer Pala Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 39 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Altıay, S., Vatansever, Ü., Okutan, Ö., Karasalihoğlu, S., vd. (2004). Fenitoin alan bir hastada toksik epidermal nekroliz Olgu Sunumu. Türk Pediatri Arşivi, 39(2).
AMA Altıay S, Vatansever Ü, Okutan Ö, Karasalihoğlu S, Pala Ö. Fenitoin alan bir hastada toksik epidermal nekroliz Olgu Sunumu. Türk Pediatri Arşivi. Haziran 2004;39(2).
Chicago Altıay, Suriye, Ülfet Vatansever, Özlem Okutan, Serap Karasalihoğlu, ve Özer Pala. “Fenitoin Alan Bir Hastada Toksik Epidermal Nekroliz Olgu Sunumu”. Türk Pediatri Arşivi 39, sy. 2 (Haziran 2004).
EndNote Altıay S, Vatansever Ü, Okutan Ö, Karasalihoğlu S, Pala Ö (01 Haziran 2004) Fenitoin alan bir hastada toksik epidermal nekroliz Olgu Sunumu. Türk Pediatri Arşivi 39 2
IEEE S. Altıay, Ü. Vatansever, Ö. Okutan, S. Karasalihoğlu, ve Ö. Pala, “Fenitoin alan bir hastada toksik epidermal nekroliz Olgu Sunumu”, Türk Pediatri Arşivi, c. 39, sy. 2, 2004.
ISNAD Altıay, Suriye vd. “Fenitoin Alan Bir Hastada Toksik Epidermal Nekroliz Olgu Sunumu”. Türk Pediatri Arşivi 39/2 (Haziran 2004).
JAMA Altıay S, Vatansever Ü, Okutan Ö, Karasalihoğlu S, Pala Ö. Fenitoin alan bir hastada toksik epidermal nekroliz Olgu Sunumu. Türk Pediatri Arşivi. 2004;39.
MLA Altıay, Suriye vd. “Fenitoin Alan Bir Hastada Toksik Epidermal Nekroliz Olgu Sunumu”. Türk Pediatri Arşivi, c. 39, sy. 2, 2004.
Vancouver Altıay S, Vatansever Ü, Okutan Ö, Karasalihoğlu S, Pala Ö. Fenitoin alan bir hastada toksik epidermal nekroliz Olgu Sunumu. Türk Pediatri Arşivi. 2004;39(2).