BibTex RIS Kaynak Göster

Bakteriyel enfeksiyonlar için yeni bir gösterge; rokalsitonin Derleme

Yıl 2002, Cilt: 37 Sayı: 4, - , 01.12.2002

Öz

SummaryBecause of the early diagnosis and treatment of bacterial infection markedly improves the outcome the use of nonspecific screening tests for assesment of the potentially infected patient are often employed Inflammatory markers currently in use such as leucocyte count C reactive protein and erythrocyte sedimentation rate do not reliably differentiate between bacterial and viral infection The ability to screen for bacterial infection has been evolving over time Procalcitonin is a newer marker of bacterial infections The use of procalcitonin test in the assesment of the potentially infected patient will be briefly reviewed in this paaper Key words: procalcitonin C reactive protein bacterial infection viral infection

Procalcitonin as a marker of bacterial infection Review

Yıl 2002, Cilt: 37 Sayı: 4, - , 01.12.2002

Öz

Because of the early diagnosis and treatment of bacterial infection markedly improves the outcome the use of nonspecific screening tests for assesment of the potentially infected patient are often employed Inflammatory markers currently in use such as leucocyte count C reactive protein and erythrocyte sedimentation rate do not reliably differentiate between bacterial and viral infection The ability to screen for bacterial infection has been evolving over time Procalcitonin is a newer marker of bacterial infections The use of procalcitonin test in the assesment of the potentially infected patient will be briefly reviewed in this paaper Key words: procalcitonin C reactive protein bacterial infection viral infection

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Derleme
Yazarlar

Gönen Çelebi Bu kişi benim

Yücel Taştan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 37 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Çelebi, G., & Taştan, Y. (2002). Bakteriyel enfeksiyonlar için yeni bir gösterge; rokalsitonin Derleme. Türk Pediatri Arşivi, 37(4).
AMA Çelebi G, Taştan Y. Bakteriyel enfeksiyonlar için yeni bir gösterge; rokalsitonin Derleme. Türk Pediatri Arşivi. Aralık 2002;37(4).
Chicago Çelebi, Gönen, ve Yücel Taştan. “Bakteriyel Enfeksiyonlar için Yeni Bir gösterge; Rokalsitonin Derleme”. Türk Pediatri Arşivi 37, sy. 4 (Aralık 2002).
EndNote Çelebi G, Taştan Y (01 Aralık 2002) Bakteriyel enfeksiyonlar için yeni bir gösterge; rokalsitonin Derleme. Türk Pediatri Arşivi 37 4
IEEE G. Çelebi ve Y. Taştan, “Bakteriyel enfeksiyonlar için yeni bir gösterge; rokalsitonin Derleme”, Türk Pediatri Arşivi, c. 37, sy. 4, 2002.
ISNAD Çelebi, Gönen - Taştan, Yücel. “Bakteriyel Enfeksiyonlar için Yeni Bir gösterge; Rokalsitonin Derleme”. Türk Pediatri Arşivi 37/4 (Aralık 2002).
JAMA Çelebi G, Taştan Y. Bakteriyel enfeksiyonlar için yeni bir gösterge; rokalsitonin Derleme. Türk Pediatri Arşivi. 2002;37.
MLA Çelebi, Gönen ve Yücel Taştan. “Bakteriyel Enfeksiyonlar için Yeni Bir gösterge; Rokalsitonin Derleme”. Türk Pediatri Arşivi, c. 37, sy. 4, 2002.
Vancouver Çelebi G, Taştan Y. Bakteriyel enfeksiyonlar için yeni bir gösterge; rokalsitonin Derleme. Türk Pediatri Arşivi. 2002;37(4).