BibTex RIS Kaynak Göster

A Case of Hepatic Hemangioendotelioma

Yıl 1995, Cilt: 30 Sayı: 2, - , 01.06.1995

Öz

Hepatic hemangioendotelioma was diagnosed in a 40 days old male infant with massive hepatomegaly and progressive congestive heart feature Cutaneous hemangiomas were not present on admission but appeared after one day Additionally there were cardiac abnormalities such as atrial septal defect ventricular septal defect and patent ductus arteriosus In spite of intensive therapy the patient died after seven days In the present article clinical pathological and laboratory features of this hepatic hemangioendotelioma case were presented and related literature was reviewed Key words: Infantile Hepatic Hemangioendotelioma Congestive Heart Failure Cardiac Anomalies

Bir Enfantil Hepatik Hemanjioendotelyoma Olgusu

Yıl 1995, Cilt: 30 Sayı: 2, - , 01.06.1995

Öz

Masif hepatomegali ve progresif konjestif kalp yetersizliği olan 40 günlük bir erkek çocuğa enfantil hepatik hemanjiyoendotelyoma tanısı konuldu Kutanöz hemanjiyomlar hastaneye başvurduğundan 3 gün sonra ortaya çıktı Ek olarak atrial septal defekt ventriküler septal defekt ve patent duktus arteriosus gibi kardiyak anomalileri de saptandı Yoğun tedaviye rağmen hasta yedi gün sonra eksitus oldu Mevcut makalede bu hemanjiyoendotelyoma olgusunun klinik patolojik ve radyolojik özellikleri incelenmiş ve ilgili literatür gözden geçirilmiştir Anahtar kelimeler: Enfantil Hepatik Hemanjiyoendotelyoma Konjestif Kalp Yetersizliği Kardiyak Anomaliler

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Türkçesi Varken
Yazarlar

Şerare Mıkla Bu kişi benim

Can Fıçıcıoğlu Bu kişi benim

Halit Çam Bu kişi benim

İhsan Kafadar Bu kişi benim

Gülşen Özbay Bu kişi benim

Ahmet Aydın Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 30 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Mıkla, Ş., Fıçıcıoğlu, C., Çam, H., Kafadar, İ., vd. (1995). Bir Enfantil Hepatik Hemanjioendotelyoma Olgusu. Türk Pediatri Arşivi, 30(2).
AMA Mıkla Ş, Fıçıcıoğlu C, Çam H, Kafadar İ, Özbay G, Aydın A. Bir Enfantil Hepatik Hemanjioendotelyoma Olgusu. Türk Pediatri Arşivi. Haziran 1995;30(2).
Chicago Mıkla, Şerare, Can Fıçıcıoğlu, Halit Çam, İhsan Kafadar, Gülşen Özbay, ve Ahmet Aydın. “Bir Enfantil Hepatik Hemanjioendotelyoma Olgusu”. Türk Pediatri Arşivi 30, sy. 2 (Haziran 1995).
EndNote Mıkla Ş, Fıçıcıoğlu C, Çam H, Kafadar İ, Özbay G, Aydın A (01 Haziran 1995) Bir Enfantil Hepatik Hemanjioendotelyoma Olgusu. Türk Pediatri Arşivi 30 2
IEEE Ş. Mıkla, C. Fıçıcıoğlu, H. Çam, İ. Kafadar, G. Özbay, ve A. Aydın, “Bir Enfantil Hepatik Hemanjioendotelyoma Olgusu”, Türk Pediatri Arşivi, c. 30, sy. 2, 1995.
ISNAD Mıkla, Şerare vd. “Bir Enfantil Hepatik Hemanjioendotelyoma Olgusu”. Türk Pediatri Arşivi 30/2 (Haziran 1995).
JAMA Mıkla Ş, Fıçıcıoğlu C, Çam H, Kafadar İ, Özbay G, Aydın A. Bir Enfantil Hepatik Hemanjioendotelyoma Olgusu. Türk Pediatri Arşivi. 1995;30.
MLA Mıkla, Şerare vd. “Bir Enfantil Hepatik Hemanjioendotelyoma Olgusu”. Türk Pediatri Arşivi, c. 30, sy. 2, 1995.
Vancouver Mıkla Ş, Fıçıcıoğlu C, Çam H, Kafadar İ, Özbay G, Aydın A. Bir Enfantil Hepatik Hemanjioendotelyoma Olgusu. Türk Pediatri Arşivi. 1995;30(2).