BibTex RIS Kaynak Göster

A Case of Mesoblastic Nephroma

Yıl 1994, Cilt: 29 Sayı: 3, - , 01.09.1994

Öz

Mesoblastik nephroma is a renal tumor that is also named as fetal renal hamartoma neonatal mesangimal hamartoma or leiomyomatose hamartoma The physical examination of neonates and infants reveal mostly an abdominal palpable mass In addition hematuria hypertension vomiting and icterus may be observed Diagnostic methods are IVP ultrasonography and computed tomography Removal of the tumor provides longterm survival A newborn operated for mesoblastic nephroma is presented and the renal rumors of neonatal period are reviewed Key words: Renal Tumor Newborn Mesoblastic Nephroma

Bir Mezoblastik Nefroma Olgusu

Yıl 1994, Cilt: 29 Sayı: 3, - , 01.09.1994

Öz

Mezoblastik nefroma; fetal renal hamartoma yenidoğanın mezankimal hamartoması leiomyomatöz hamartoma gibi değişik adlar ile de anılan bir böbrek tümörüdür Yenidoğan ve erken süt çocukluğu döneminde fizik muayenede batında palpe edilen bir kitle şeklinde saptanır Ek bulgu olarak hematüri hipertansiyon kusma ve sarılık gözlenebilir nbsp; Bu hastaların tanısında; İVP ultrasonografi ve bilgisayarlı tomografiden yararlanılır Tümörün cerrahi olarak çıkartılması ile sağılım sağlanır Yenidoğan döneminde mezoblastik nefroma tanısı konulan bir olgu sunularak yenidoğan dönemi böbrek tümörleri gözden geçirilmiştir Anahtar kelimeler: Renal Tümör Yenidoğan Mesablostik Nefroma

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Türkçesi Varken
Yazarlar

Ahmet Nayır Bu kişi benim

Sevinç Emre Bu kişi benim

Aydan Şirin Bu kişi benim

Faik Tanman Bu kişi benim

Veli Uysal Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 29 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Nayır, A., Emre, S., Şirin, A., Tanman, F., vd. (1994). Bir Mezoblastik Nefroma Olgusu. Türk Pediatri Arşivi, 29(3).
AMA Nayır A, Emre S, Şirin A, Tanman F, Uysal V. Bir Mezoblastik Nefroma Olgusu. Türk Pediatri Arşivi. Eylül 1994;29(3).
Chicago Nayır, Ahmet, Sevinç Emre, Aydan Şirin, Faik Tanman, ve Veli Uysal. “Bir Mezoblastik Nefroma Olgusu”. Türk Pediatri Arşivi 29, sy. 3 (Eylül 1994).
EndNote Nayır A, Emre S, Şirin A, Tanman F, Uysal V (01 Eylül 1994) Bir Mezoblastik Nefroma Olgusu. Türk Pediatri Arşivi 29 3
IEEE A. Nayır, S. Emre, A. Şirin, F. Tanman, ve V. Uysal, “Bir Mezoblastik Nefroma Olgusu”, Türk Pediatri Arşivi, c. 29, sy. 3, 1994.
ISNAD Nayır, Ahmet vd. “Bir Mezoblastik Nefroma Olgusu”. Türk Pediatri Arşivi 29/3 (Eylül 1994).
JAMA Nayır A, Emre S, Şirin A, Tanman F, Uysal V. Bir Mezoblastik Nefroma Olgusu. Türk Pediatri Arşivi. 1994;29.
MLA Nayır, Ahmet vd. “Bir Mezoblastik Nefroma Olgusu”. Türk Pediatri Arşivi, c. 29, sy. 3, 1994.
Vancouver Nayır A, Emre S, Şirin A, Tanman F, Uysal V. Bir Mezoblastik Nefroma Olgusu. Türk Pediatri Arşivi. 1994;29(3).