BibTex RIS Kaynak Göster

Systemic Onset Juvenile Rheumatoid Arthritis Presenting with Cricoarytenoid Arthritis

Yıl 1994, Cilt: 29 Sayı: 3, - , 01.09.1994

Öz

Cricoarytenoid arthritis is a rare cause of upper airway obstruction We report a 2 year old boy with cricoarytenoid arthritis causing acute upper airway obstruction as the first presentation of systemic onset juvenile rheumatoid arthritis Upper airway obstruction resulting from cricoarytenoid arthritis as the first presentation of rheumatoid arthritis is extremely rare Key words: Cricoarytenoid Arthritis Systemic Onset Juvenile Rheumatoid Arthritis Upper Airway Obstruction Stridor

Üst Havayolu Tıkanıklığı Bulguları ile Ortaya Çıkan Sistemik Başlangıçlı Bir Jra Olgusu

Yıl 1994, Cilt: 29 Sayı: 3, - , 01.09.1994

Öz

Krikoaritenoid artrit ender olarak üst hava yolu tıkanıklığına yol açmaktadır 2 yaşındaki erkek hastada klinik ve direkt laringoskopi bulguları ile krikoaritenoid artrit saptanmış ve sistemik başlangıçlı juvenil romatoid artrit belirlenmiştir Bu eklemin tutulumuna bağlı olarak romatoid artritin üst hava yolu tıkanıklığı ile ortaya çıkmasına pek az rastlanır Anahtar kelimeler: Krikoaritenoid Artrit Sistemik Başlangıçlı Juvenil Romatoid Artrit Üst Hava Yolu Tıkanıklığı Stridor

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Türkçesi Varken
Yazarlar

Serpil Uğur Baysal Bu kişi benim

Aygün Dindar Bu kişi benim

Ayper Somer Bu kişi benim

Aytaç Saraçaydın Bu kişi benim

Nedret Uzel Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 29 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Baysal, S. U., Dindar, A., Somer, A., Saraçaydın, A., vd. (1994). Üst Havayolu Tıkanıklığı Bulguları ile Ortaya Çıkan Sistemik Başlangıçlı Bir Jra Olgusu. Türk Pediatri Arşivi, 29(3).
AMA Baysal SU, Dindar A, Somer A, Saraçaydın A, Uzel N. Üst Havayolu Tıkanıklığı Bulguları ile Ortaya Çıkan Sistemik Başlangıçlı Bir Jra Olgusu. Türk Pediatri Arşivi. Eylül 1994;29(3).
Chicago Baysal, Serpil Uğur, Aygün Dindar, Ayper Somer, Aytaç Saraçaydın, ve Nedret Uzel. “Üst Havayolu Tıkanıklığı Bulguları Ile Ortaya Çıkan Sistemik Başlangıçlı Bir Jra Olgusu”. Türk Pediatri Arşivi 29, sy. 3 (Eylül 1994).
EndNote Baysal SU, Dindar A, Somer A, Saraçaydın A, Uzel N (01 Eylül 1994) Üst Havayolu Tıkanıklığı Bulguları ile Ortaya Çıkan Sistemik Başlangıçlı Bir Jra Olgusu. Türk Pediatri Arşivi 29 3
IEEE S. U. Baysal, A. Dindar, A. Somer, A. Saraçaydın, ve N. Uzel, “Üst Havayolu Tıkanıklığı Bulguları ile Ortaya Çıkan Sistemik Başlangıçlı Bir Jra Olgusu”, Türk Pediatri Arşivi, c. 29, sy. 3, 1994.
ISNAD Baysal, Serpil Uğur vd. “Üst Havayolu Tıkanıklığı Bulguları Ile Ortaya Çıkan Sistemik Başlangıçlı Bir Jra Olgusu”. Türk Pediatri Arşivi 29/3 (Eylül 1994).
JAMA Baysal SU, Dindar A, Somer A, Saraçaydın A, Uzel N. Üst Havayolu Tıkanıklığı Bulguları ile Ortaya Çıkan Sistemik Başlangıçlı Bir Jra Olgusu. Türk Pediatri Arşivi. 1994;29.
MLA Baysal, Serpil Uğur vd. “Üst Havayolu Tıkanıklığı Bulguları Ile Ortaya Çıkan Sistemik Başlangıçlı Bir Jra Olgusu”. Türk Pediatri Arşivi, c. 29, sy. 3, 1994.
Vancouver Baysal SU, Dindar A, Somer A, Saraçaydın A, Uzel N. Üst Havayolu Tıkanıklığı Bulguları ile Ortaya Çıkan Sistemik Başlangıçlı Bir Jra Olgusu. Türk Pediatri Arşivi. 1994;29(3).