BibTex RIS Kaynak Göster

Allergy to Betalactam Antibiotics Penicillin

Yıl 1993, Cilt: 28 Sayı: 2, - , 01.06.1993

Öz

15 children with a history of betalactam allergy selected among 30 patients were referred to our hospital Children were studied in order to prove their allergy and in addition to evaluate the efficiency and the safety of the test protocol The following tests carried out were epidermal and intradermal skin tests for penicillin allergy using the major determinant PPL prepen and penicillin G Intramuscular provocation with penicillin G oral provocation with penicillin V and in order to determine the significance of side chain antigenic determinants amoxycillin skin test and oral provocation were applied Specific immunoglobulins to penicillin G and V were studied before the tests Only one patient showed anaphylactic reaction to the epidermal test by prepen nbsp; However this rate 6 6 of positive reaction is low This type of reaction has not been reported in the literature up to now Key words: Penicillin Allergy Betalactam Antibiotics Type 1 Anaphylaxis

Beta Laktam Antibiyotik Penisilin Allerjisi

Yıl 1993, Cilt: 28 Sayı: 2, - , 01.06.1993

Öz

Penisilin allerjisi olduğu düşünülerek Dr Sami Ulus Çocuk Hastanesi allerji bölümüne refere edilen 30 çocuktan 2 14 yaş arası 7 erkek 8 kız toplam 15 çocuk çalışmaya alındı Bu çocuklarda olayın doğruluğunu belirlemek ayrıca test protokolünün emniyet ve etkinliğini görmek için hastalara sırasıyla penisilin majör determinantı prepen ve penisilin G ile epidermal ve intradermal deri testleri penisilin G ile intramusküler penisilin V ile oral provokasyon uygulandı nbsp; Ayrıca penisilin yan zincir antijenik determinantlarının protokoldeki önemini belirlemek için amoksilinle de deri testleri ve oral provokasyon uygulandı Testler öncesi 10 hastanın da serumunda penisilin G ve V ile spesifik immunoglobulin E çalışıldı Sonuçta sadece bir hastada prepen ile epidermal test esnasında anafilaksi gelişti 6 6 olarak belirlenen bu pozitif reaksiyon dışında testlerin hiçbir aşamasında pozitiflik gözlenmedi Sonuç olarak literatürde daha önce bildirilmemiş penisilin majör determinantı prepen nin epidermal test esnasında anafilaksiye neden olabileceği gösterilirken penisilin allerjisi insidansının düşük olduğu vurgulanmıştır Anahtar kelimeler: Penisilin Allerjisi Betalaktam Antibiyotik Tip 1 Anafilaksi

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Türkçesi Varken
Yazarlar

Zafer Arslan Bu kişi benim

Olcay Evliyaoğlu Bu kişi benim

Ahmet Yurdakul Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 28 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Arslan, Z., Evliyaoğlu, O., & Yurdakul, A. (1993). Beta Laktam Antibiyotik Penisilin Allerjisi. Türk Pediatri Arşivi, 28(2).
AMA Arslan Z, Evliyaoğlu O, Yurdakul A. Beta Laktam Antibiyotik Penisilin Allerjisi. Türk Pediatri Arşivi. Haziran 1993;28(2).
Chicago Arslan, Zafer, Olcay Evliyaoğlu, ve Ahmet Yurdakul. “Beta Laktam Antibiyotik Penisilin Allerjisi”. Türk Pediatri Arşivi 28, sy. 2 (Haziran 1993).
EndNote Arslan Z, Evliyaoğlu O, Yurdakul A (01 Haziran 1993) Beta Laktam Antibiyotik Penisilin Allerjisi. Türk Pediatri Arşivi 28 2
IEEE Z. Arslan, O. Evliyaoğlu, ve A. Yurdakul, “Beta Laktam Antibiyotik Penisilin Allerjisi”, Türk Pediatri Arşivi, c. 28, sy. 2, 1993.
ISNAD Arslan, Zafer vd. “Beta Laktam Antibiyotik Penisilin Allerjisi”. Türk Pediatri Arşivi 28/2 (Haziran 1993).
JAMA Arslan Z, Evliyaoğlu O, Yurdakul A. Beta Laktam Antibiyotik Penisilin Allerjisi. Türk Pediatri Arşivi. 1993;28.
MLA Arslan, Zafer vd. “Beta Laktam Antibiyotik Penisilin Allerjisi”. Türk Pediatri Arşivi, c. 28, sy. 2, 1993.
Vancouver Arslan Z, Evliyaoğlu O, Yurdakul A. Beta Laktam Antibiyotik Penisilin Allerjisi. Türk Pediatri Arşivi. 1993;28(2).