Ham ticari balık yağı gaz-likit kromatografısi ile kalitatif ve kantitatif olarak analiz edildi. Saptanan başlıca yağ asidieri %24.8 stearik, %9.84 palmitik, %6.56 miristik, %6.56 oktadekatetraenoik asidlerdir. Ham ticari balık yağının fiziksel ve kimyasal özellikleri incelenmiş , bazı koku giderme metodları uygulanmış ve sonuçlar tartışılmıştır.
Balık Yağı Kompozisyon Gaz-Sıvı Kromatografısi Deodorizasyon.
The crude comınercial fısh oil was analysed qualitatively and quantitatively by gas liquid chromatography. The major fatty acids detected in this oil were as follow: 24.8% stearic,23.6% palrnitic, 9.84% myristic, 6.56% octadecatetraenoic acids. The physical and chemical properties of crude commercial fısh oil were established ,same deodorization methods were applied and the obtained results were discussed.
Fish Oil Composition Gas-liquid hromatography Deodorization.
Diğer ID | JA55JR33JV |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 23 Temmuz 2016 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2002 Cilt: 3 Sayı: 1 |