BibTex RIS Kaynak Göster

TİCARİ BALIK YAGI

Yıl 2002, Cilt: 3 Sayı: 1, 1 - 6, 23.07.2016

Öz

Ham ticari balık yağı gaz-likit kromatografısi ile kalitatif ve kantitatif olarak analiz edildi. Saptanan başlıca yağ asidieri %24.8 stearik, %9.84 palmitik, %6.56 miristik, %6.56 oktadekatetraenoik asidlerdir. Ham ticari balık yağının fiziksel ve kimyasal özellikleri incelenmiş , bazı koku giderme metodları uygulanmış ve sonuçlar tartışılmıştır.

COMMERCIAL FISH OIL

Yıl 2002, Cilt: 3 Sayı: 1, 1 - 6, 23.07.2016

Öz

The crude comınercial fısh oil was analysed qualitatively and quantitatively by gas liquid chromatography. The major fatty acids detected in this oil were as follow: 24.8% stearic,23.6% palrnitic, 9.84% myristic, 6.56% octadecatetraenoic acids. The physical and chemical properties of crude commercial fısh oil were established ,same deodorization methods were applied and the obtained results were discussed.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA55JR33JV
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hülya Çelik Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 23 Temmuz 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 3 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Çelik, H. (2016). TİCARİ BALIK YAGI. Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 3(1), 1-6.
AMA Çelik H. TİCARİ BALIK YAGI. Trakya Univ J Sci. Temmuz 2016;3(1):1-6.
Chicago Çelik, Hülya. “TİCARİ BALIK YAGI”. Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 3, sy. 1 (Temmuz 2016): 1-6.
EndNote Çelik H (01 Temmuz 2016) TİCARİ BALIK YAGI. Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 3 1 1–6.
IEEE H. Çelik, “TİCARİ BALIK YAGI”, Trakya Univ J Sci, c. 3, sy. 1, ss. 1–6, 2016.
ISNAD Çelik, Hülya. “TİCARİ BALIK YAGI”. Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 3/1 (Temmuz 2016), 1-6.
JAMA Çelik H. TİCARİ BALIK YAGI. Trakya Univ J Sci. 2016;3:1–6.
MLA Çelik, Hülya. “TİCARİ BALIK YAGI”. Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, c. 3, sy. 1, 2016, ss. 1-6.
Vancouver Çelik H. TİCARİ BALIK YAGI. Trakya Univ J Sci. 2016;3(1):1-6.