BibTex RIS Kaynak Göster

KARBOKSİLLİ ASİTLERİN VE KARBOKSİLATLARLN SENTEZİ, ÖZELLİKLERİ VE UYGULAMA ALANLARININ İNCELENMESİ

Yıl 2002, Cilt: 3 Sayı: 1, 39 - 46, 23.07.2016

Öz

Literatür incelendiğinde özellikle son yıllarda karboksilatlar hakkında bir çok çalışmanın yapıldığı görülür Bazı sikloheksan mono ve dikarboksilli asitlerinin geçiş metal karboksilatları biyolojide, ziraatte, tıpta ve diğer alanlarda çok büyük öneme sahiptir. Bu tip anorganik sentezler yeni koordinasyon bileşiklerinin elde edilmesine ve incelenmesine neden olmuştur. Siklik karbon asitlerinin kompleks meydana getirmesini ve bunların basit karboksilatlardan farkını belirlemek için çalışmalar tarafımızdan yapılmıştır. Bu çalışmada geçiş metal karboksilatlarının sentezi ve özellikleri hakkında yeni bilgiler verildi. Uygulama alanları araştırıldığında bu karboksilatların katalizör, aktivatör, mikrogübre, bayar madde olarak kullanıldığı ortaya çıkmıştır.

AN INVESTIGATION ABOUT THE SYNTHESIS, THE PROPERTIES AND THE APPLICATION AREAS OF CARBOXILIC ACIDS AND CARBOXYLATES

Yıl 2002, Cilt: 3 Sayı: 1, 39 - 46, 23.07.2016

Öz

Searching through literature concerning the work which involves carboxylic acids, it could be seen that considerable amount of work has been carried out in the recent year. Some of the cyclohexane monocarboxylic and dicarboxylic acid of the transition metals which brought out carboxylates, have very important use in the biology, agriculture, medicine as well as other fields. Those type of inorganic synthesis become a reason for discovery and the study of new coordination compounds. We have also studied the synthesis of cyclic carboxylic acid complexes as well as their difference's from other carboxylates. In this studies, transition metal carboxylates and their behaviour and described. In this research for practical application of those carboxylates, they cold be used as a catalisator, activator, microfertiliser and addictive materials

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA55JV23GD
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Adilhan FEYİZOGLU (abdullayev) Bu kişi benim

Özlen Altun Bu kişi benim

Murat Türkyılmaz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 23 Temmuz 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 3 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA (abdullayev), A. F., Altun, Ö., & Türkyılmaz, M. (2016). KARBOKSİLLİ ASİTLERİN VE KARBOKSİLATLARLN SENTEZİ, ÖZELLİKLERİ VE UYGULAMA ALANLARININ İNCELENMESİ. Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 3(1), 39-46.
AMA (abdullayev) AF, Altun Ö, Türkyılmaz M. KARBOKSİLLİ ASİTLERİN VE KARBOKSİLATLARLN SENTEZİ, ÖZELLİKLERİ VE UYGULAMA ALANLARININ İNCELENMESİ. Trakya Univ J Sci. Temmuz 2016;3(1):39-46.
Chicago (abdullayev), Adilhan FEYİZOGLU, Özlen Altun, ve Murat Türkyılmaz. “KARBOKSİLLİ ASİTLERİN VE KARBOKSİLATLARLN SENTEZİ, ÖZELLİKLERİ VE UYGULAMA ALANLARININ İNCELENMESİ”. Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 3, sy. 1 (Temmuz 2016): 39-46.
EndNote (abdullayev) AF, Altun Ö, Türkyılmaz M (01 Temmuz 2016) KARBOKSİLLİ ASİTLERİN VE KARBOKSİLATLARLN SENTEZİ, ÖZELLİKLERİ VE UYGULAMA ALANLARININ İNCELENMESİ. Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 3 1 39–46.
IEEE A. F. (abdullayev), Ö. Altun, ve M. Türkyılmaz, “KARBOKSİLLİ ASİTLERİN VE KARBOKSİLATLARLN SENTEZİ, ÖZELLİKLERİ VE UYGULAMA ALANLARININ İNCELENMESİ”, Trakya Univ J Sci, c. 3, sy. 1, ss. 39–46, 2016.
ISNAD (abdullayev), Adilhan FEYİZOGLU vd. “KARBOKSİLLİ ASİTLERİN VE KARBOKSİLATLARLN SENTEZİ, ÖZELLİKLERİ VE UYGULAMA ALANLARININ İNCELENMESİ”. Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 3/1 (Temmuz 2016), 39-46.
JAMA (abdullayev) AF, Altun Ö, Türkyılmaz M. KARBOKSİLLİ ASİTLERİN VE KARBOKSİLATLARLN SENTEZİ, ÖZELLİKLERİ VE UYGULAMA ALANLARININ İNCELENMESİ. Trakya Univ J Sci. 2016;3:39–46.
MLA (abdullayev), Adilhan FEYİZOGLU vd. “KARBOKSİLLİ ASİTLERİN VE KARBOKSİLATLARLN SENTEZİ, ÖZELLİKLERİ VE UYGULAMA ALANLARININ İNCELENMESİ”. Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, c. 3, sy. 1, 2016, ss. 39-46.
Vancouver (abdullayev) AF, Altun Ö, Türkyılmaz M. KARBOKSİLLİ ASİTLERİN VE KARBOKSİLATLARLN SENTEZİ, ÖZELLİKLERİ VE UYGULAMA ALANLARININ İNCELENMESİ. Trakya Univ J Sci. 2016;3(1):39-46.