Bu çalışmada, güreşin otantik uygulamalarından ve Yağlı güreşte de en çok kullanılan tekniklerden olan ‘İç Kazık’’ “Dış Kazık’ ve “Kaz Kanadı”nın denge merkezli biyomekanik yaklaşımla tanımlama ve analizi yapılmıştır. Bu branşta 10 yıllık spor yaşı olan, beden eğitimi ve spor yükseköğrenimi gören sporcuların bu teknikleri uygulamaları video ile kayıt edilerek tekniğe giriş, uygulama ve bitirişten oluşan üç fazının tanımlanması ile, bu branşın teknik eğitim metodolojisine katkı sağlanma amaçlandı. Bu çalışma da incelenen branş (yağlı güreş), müsabaka giysisi (kıspet) ve tüm vücudun teknikler sırasında yağlı olarak bulunuyor olması ve üç tekniğin de üç fazlı incelenmesi yeni kayıt olarak değerlendirildi
This study investigates the characterization and analysis of the most used technics of the authentic Turkish Oil Wrestling. The balance-centered biomechanical techniques of “Ic Kazik”, “Dis Kazik” and “Kaz Kanadi” were used in this study. The subjects, who are active wrestlers for the last 10 years and students of the school of Physical Education and Sport of Trakya Kirkpinar University, were analyzed by the video camera usage. The analysis was made in three phases of the oil wrestling techniques: the “entrance”, “performance” and “finishing” phases. The main purpose of the study was the contribute to the coaching techniques methodology of the sport; including the wrestling suit (called kispet), and greasing the total body with oil and three phases of the competition were examined
wrestling techniques Biomechanics Kazik Dis kazik Kaz kanadi
Diğer ID | JA55ZP43BV |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 5 Ağustos 2016 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2009 Cilt: 10 Sayı: 2 |