TR
EN
SERVİKAL BOTİROİD SARKOM ÖYKÜSÜ OLAN BİR HASTADA GELİŞEN MÜSİNÖZ BORDERLİNE OVER TÜMÖRÜ
Öz
Genital sistemi etkileyen rabdomyosarkomlar genellikle yaşamın ilk iki dekadında görülür. Oldukça agresif seyirli olan bu tümörlerde kombine tedavi yaklaşımlarının uygulamaya girmesiyle birlikte uzun dönem sağkalım şansı artmıştır. Ama aynı zamanda tedaviyle ilişkili morbiditeler de daha fazla görülmeye başlamıştır. Özellikle radyoterapi ve kemoterapiye bağlı sekonder kanser gelişimi en önemli uzun dönem morbiditeler olarak karşımıza çıkmaktadır. Burada 5 yaşında iken servikal botiroid sarkom tanısı konup cerrahi ve kemoradyasyon ile başarılı şekilde tedavi edildikten sonra 34 yaşında iken müsinöz borderline over tümörü saptanan bir hasta sunulmuştur. Ayrıca uzun süreli sağkalım elde edilen kanser hastalarında kemoterapi veya radyoterapi ile ilişkili olası uzun dönem sorunlar tartışılmıştır.
Anahtar Kelimeler
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
-
Bölüm
-
Yayımlanma Tarihi
1 Ocak 2010
Gönderilme Tarihi
1 Ocak 2010
Kabul Tarihi
-
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2010 Cilt: 13 Sayı: 1
APA
Salman, M. C., Usubutun, A., & Yüce, K. (2010). SERVİKAL BOTİROİD SARKOM ÖYKÜSÜ OLAN BİR HASTADA GELİŞEN MÜSİNÖZ BORDERLİNE OVER TÜMÖRÜ. Türk Jinekolojik Onkoloji Dergisi, 13(1), 23-26. https://izlik.org/JA72DL48NZ
AMA
1.Salman MC, Usubutun A, Yüce K. SERVİKAL BOTİROİD SARKOM ÖYKÜSÜ OLAN BİR HASTADA GELİŞEN MÜSİNÖZ BORDERLİNE OVER TÜMÖRÜ. TRSGO Dergisi. 2010;13(1):23-26. https://izlik.org/JA72DL48NZ
Chicago
Salman, Mehmet Coşkun, Alp Usubutun, ve Kunter Yüce. 2010. “SERVİKAL BOTİROİD SARKOM ÖYKÜSÜ OLAN BİR HASTADA GELİŞEN MÜSİNÖZ BORDERLİNE OVER TÜMÖRÜ”. Türk Jinekolojik Onkoloji Dergisi 13 (1): 23-26. https://izlik.org/JA72DL48NZ.
EndNote
Salman MC, Usubutun A, Yüce K (01 Ocak 2010) SERVİKAL BOTİROİD SARKOM ÖYKÜSÜ OLAN BİR HASTADA GELİŞEN MÜSİNÖZ BORDERLİNE OVER TÜMÖRÜ. Türk Jinekolojik Onkoloji Dergisi 13 1 23–26.
IEEE
[1]M. C. Salman, A. Usubutun, ve K. Yüce, “SERVİKAL BOTİROİD SARKOM ÖYKÜSÜ OLAN BİR HASTADA GELİŞEN MÜSİNÖZ BORDERLİNE OVER TÜMÖRÜ”, TRSGO Dergisi, c. 13, sy 1, ss. 23–26, Oca. 2010, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA72DL48NZ
ISNAD
Salman, Mehmet Coşkun - Usubutun, Alp - Yüce, Kunter. “SERVİKAL BOTİROİD SARKOM ÖYKÜSÜ OLAN BİR HASTADA GELİŞEN MÜSİNÖZ BORDERLİNE OVER TÜMÖRÜ”. Türk Jinekolojik Onkoloji Dergisi 13/1 (01 Ocak 2010): 23-26. https://izlik.org/JA72DL48NZ.
JAMA
1.Salman MC, Usubutun A, Yüce K. SERVİKAL BOTİROİD SARKOM ÖYKÜSÜ OLAN BİR HASTADA GELİŞEN MÜSİNÖZ BORDERLİNE OVER TÜMÖRÜ. TRSGO Dergisi. 2010;13:23–26.
MLA
Salman, Mehmet Coşkun, vd. “SERVİKAL BOTİROİD SARKOM ÖYKÜSÜ OLAN BİR HASTADA GELİŞEN MÜSİNÖZ BORDERLİNE OVER TÜMÖRÜ”. Türk Jinekolojik Onkoloji Dergisi, c. 13, sy 1, Ocak 2010, ss. 23-26, https://izlik.org/JA72DL48NZ.
Vancouver
1.Mehmet Coşkun Salman, Alp Usubutun, Kunter Yüce. SERVİKAL BOTİROİD SARKOM ÖYKÜSÜ OLAN BİR HASTADA GELİŞEN MÜSİNÖZ BORDERLİNE OVER TÜMÖRÜ. TRSGO Dergisi [Internet]. 01 Ocak 2010;13(1):23-6. Erişim adresi: https://izlik.org/JA72DL48NZ