TÜRKİYE ÖZEL GÜVENLİK SEKTÖRÜNE YÖNELİK TEHDİT YÜKSEK İŞ GÜCÜ DEVİR ORANI: ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİ VE YÖNETİCİLERİ GÖZÜYLE NEDENLERİ
Öz
Anahtar Kelimeler
Kaynakça
- Akova, O., Tanrıverdi, H. ve Kahraman, O.C. (2015). Otel işletmelerinde işgören devir hızına etki eden risk faktörlerinin belirlenmesine yönelik bir araştırma. Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyon Dergisi, 6(12), 87-107.
- Aksu, A. (1995). Otel işletmelerinde işgören devri hızının verimlilikle olan ilişkisinin değerlendirilmesi ve Antalya yöresinde bir uygulama. (Yayımlanmamış yüksek lisans tezi), Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Antalya.
- Alıçcı, M. (1998). Turistik belgeli turizm işletmelerinde personel devir hızı ve Malatya uygulaması. (Yayımlanmamış yüksek lisans tezi), İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Malatya.
- Allen, D.G., Shore, L.M. ve Griffeth, R.W. (2003). The role of perceived organizational support and supportive human resource practices in the turnover process. Journal of Management, 29(1), 99-118.
- Altay, M. ve Turunç, Ö. (2018). İş yükü, çalışma yaşam kalitesi ve işten ayrılma niyeti ilişkisi: Lider üye etkileşiminin ve örgütsel bağlılığın aracılık rolü. Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 9(17), 191-229.
- Armstrong, M. (2011). A handbook of management techniques: The best-selling guide to modern management methods. London, UK: Kogan Page Publishers.
- Aswathappa, K. (2007). Human resource and personnel management. New Delhi: Tata McGraw-Hill Education.
- Atay, M.Ş. (2009). The contribution of training and development to turnover. (Yayınlanmamış yüksek lisans tezi), Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, İstanbul.
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
-
Bölüm
Araştırma Makalesi
Yazarlar
Uğur Demirci
*
0000-0002-4677-3477
Türkiye
Yayımlanma Tarihi
30 Mart 2023
Gönderilme Tarihi
7 Haziran 2022
Kabul Tarihi
29 Mart 2023
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2023 Cilt: 27 Sayı: 1