OKUL ÖNCESİ DÖNEM ÇOCUKLARININ DEĞERLERE İLİŞKİN ALGILARI VE BUNLARI İFADE ETME BİÇİMLERİNİN İNCELENMESİ

Cilt: 21 Sayı: 2 6 Ağustos 2017
PDF İndir
TR

OKUL ÖNCESİ DÖNEM ÇOCUKLARININ DEĞERLERE İLİŞKİN ALGILARI VE BUNLARI İFADE ETME BİÇİMLERİNİN İNCELENMESİ

Öz

Bu çalışma 3-6 yaş çocukların değerlere ilişkin algılarını ve bunları ifade etme biçimlerini ortaya koymak amacıyla gerçekleştirilen nitel bir araştırmadır. Olgu bilim deseniyle gerçekleştirilen araştırmanın çalışma grubunu Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün değerler eğitimi projesine dahil olan iki anaokulundaki 196 çocuk oluşturmuştur. Verilerin toplanmasında; metaforlardan, resim faaliyetlerinden ve bireysel görüşmelerden yararlanılarak çoklu veri kaynağı oluşturulmuştur. Verilerin analiz edilmesinde betimsel analiz ve doküman incelemesi yöntemlerinden faydalanılmıştır. Elde edilen bulgular doğrultusunda çocukların değerler eğitimi kapsamında verilen kavramlara yönelik uygun metaforlar geliştirdikleri, resimlerindeki imgelerin ve resimlerini ifade etme biçimlerinin bu metaforlara uygun olduğu sonucu elde edilmiştir. 

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Fatma Abide Güngör Aytar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

6 Ağustos 2017

Gönderilme Tarihi

11 Ekim 2016

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2017 Cilt: 21 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA
Tatlı, S., & Güngör Aytar, F. A. (2017). OKUL ÖNCESİ DÖNEM ÇOCUKLARININ DEĞERLERE İLİŞKİN ALGILARI VE BUNLARI İFADE ETME BİÇİMLERİNİN İNCELENMESİ. Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi, 21(2), 331-354. https://izlik.org/JA29ZB43PK
AMA
1.Tatlı S, Güngör Aytar FA. OKUL ÖNCESİ DÖNEM ÇOCUKLARININ DEĞERLERE İLİŞKİN ALGILARI VE BUNLARI İFADE ETME BİÇİMLERİNİN İNCELENMESİ. TSA. 2017;21(2):331-354. https://izlik.org/JA29ZB43PK
Chicago
Tatlı, Sümeyya, ve Fatma Abide Güngör Aytar. 2017. “OKUL ÖNCESİ DÖNEM ÇOCUKLARININ DEĞERLERE İLİŞKİN ALGILARI VE BUNLARI İFADE ETME BİÇİMLERİNİN İNCELENMESİ”. Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi 21 (2): 331-54. https://izlik.org/JA29ZB43PK.
EndNote
Tatlı S, Güngör Aytar FA (01 Ağustos 2017) OKUL ÖNCESİ DÖNEM ÇOCUKLARININ DEĞERLERE İLİŞKİN ALGILARI VE BUNLARI İFADE ETME BİÇİMLERİNİN İNCELENMESİ. Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi 21 2 331–354.
IEEE
[1]S. Tatlı ve F. A. Güngör Aytar, “OKUL ÖNCESİ DÖNEM ÇOCUKLARININ DEĞERLERE İLİŞKİN ALGILARI VE BUNLARI İFADE ETME BİÇİMLERİNİN İNCELENMESİ”, TSA, c. 21, sy 2, ss. 331–354, Ağu. 2017, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA29ZB43PK
ISNAD
Tatlı, Sümeyya - Güngör Aytar, Fatma Abide. “OKUL ÖNCESİ DÖNEM ÇOCUKLARININ DEĞERLERE İLİŞKİN ALGILARI VE BUNLARI İFADE ETME BİÇİMLERİNİN İNCELENMESİ”. Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi 21/2 (01 Ağustos 2017): 331-354. https://izlik.org/JA29ZB43PK.
JAMA
1.Tatlı S, Güngör Aytar FA. OKUL ÖNCESİ DÖNEM ÇOCUKLARININ DEĞERLERE İLİŞKİN ALGILARI VE BUNLARI İFADE ETME BİÇİMLERİNİN İNCELENMESİ. TSA. 2017;21:331–354.
MLA
Tatlı, Sümeyya, ve Fatma Abide Güngör Aytar. “OKUL ÖNCESİ DÖNEM ÇOCUKLARININ DEĞERLERE İLİŞKİN ALGILARI VE BUNLARI İFADE ETME BİÇİMLERİNİN İNCELENMESİ”. Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi, c. 21, sy 2, Ağustos 2017, ss. 331-54, https://izlik.org/JA29ZB43PK.
Vancouver
1.Sümeyya Tatlı, Fatma Abide Güngör Aytar. OKUL ÖNCESİ DÖNEM ÇOCUKLARININ DEĞERLERE İLİŞKİN ALGILARI VE BUNLARI İFADE ETME BİÇİMLERİNİN İNCELENMESİ. TSA [Internet]. 01 Ağustos 2017;21(2):331-54. Erişim adresi: https://izlik.org/JA29ZB43PK