Kitap İncelemesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Christine Philliou, Turkey: A Past Against History

Yıl 2022, Sayı: 1, 126 - 129, 31.12.2022

Öz

Türkiye dışındaki Osmanlı ve cumhuriyet dönemi Türkiye tarihçileri çok ilginç ve
önemli eserler yazmaya ve yayımlamaya devam ediyorlar. Bu sanırım klişe bir giriş
cümlesi fakat burada üzerinde durulacak çalışma öyle değil. Gerçekten de “geç Osmanlı
ve erken cumhuriyet tarihi” dediğimiz alana son derece özgün ve etkileyici bir katkı.
Christine M. Philliou’nun 2021’de University of California Press’ten çıkan Turkey: A
Past Against History kitabından söz ediyorum.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Kitap Tanıtımları
Yazarlar

Erol Köroğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 31 Aralık 2022
Yayımlandığı Sayı Yıl 2022 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Köroğlu, E. (2022). Christine Philliou, Turkey: A Past Against History. Toplumsal Tarih Akademi(1), 126-129.
AMA Köroğlu E. Christine Philliou, Turkey: A Past Against History. TT Akademi. Aralık 2022;(1):126-129.
Chicago Köroğlu, Erol. “Christine Philliou, Turkey: A Past Against History”. Toplumsal Tarih Akademi, sy. 1 (Aralık 2022): 126-29.
EndNote Köroğlu E (01 Aralık 2022) Christine Philliou, Turkey: A Past Against History. Toplumsal Tarih Akademi 1 126–129.
IEEE E. Köroğlu, “Christine Philliou, Turkey: A Past Against History”, TT Akademi, sy. 1, ss. 126–129, Aralık 2022.
ISNAD Köroğlu, Erol. “Christine Philliou, Turkey: A Past Against History”. Toplumsal Tarih Akademi 1 (Aralık 2022), 126-129.
JAMA Köroğlu E. Christine Philliou, Turkey: A Past Against History. TT Akademi. 2022;:126–129.
MLA Köroğlu, Erol. “Christine Philliou, Turkey: A Past Against History”. Toplumsal Tarih Akademi, sy. 1, 2022, ss. 126-9.
Vancouver Köroğlu E. Christine Philliou, Turkey: A Past Against History. TT Akademi. 2022(1):126-9.
TOPLUMSAL TARİH AKADEMİ: OSMANLI-TÜRKİYE ÇALIŞMALARI
ARALIK 2024 – Sayı 5
MAKALE ÇAĞRISI

Toplumsal Tarih Akademi: Osmanlı-Türkiye Çalışmaları Dergisi (Dergi) (ISSN: 2979-966X / e-ISSN: 2979-9694) sizleri geç Orta Çağ’dan yirminci yüzyılın son çeyreğine uzanan bir tarih aralığında, Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye tarihine ilişkin çalışmalarınızı yayımlamaya davet ediyor. 

Aralık 2024’te yayımlanacak 5. sayımız için son makale gönderim tarihi 30 Eylül 2024 olarak güncellenmiştir.  

Dergi, Osmanlı ve Türkiye toplumlarını, imparatorluğun sınırlarının ulaştığı coğrafyayı ve bu coğrafyada ortaya çıkmış olan diğer devletleri ve siyasi yapıları Osmanlı ve Türkiye toplumları ile etkileşimleri bağlamında incelemektedir. Bu kapsamda sosyal, ekonomik, siyasi ve kültürel tarih gibi yerleşik alanların yanı sıra tarihyazımında gelişmekte olan yeni alanlar ve yaklaşımlardan yazıları bekler ve teşvik eder.

Toplumsal Tarih Akademi: Osmanlı-Türkiye Çalışmaları Dergisi, kapsamı içine giren dönem ve konularda özgün ve daha önce yayımlanmamış araştırma makaleleri ile derginin odaklandığı alanlara ilişkin akademik kitapların değerlendirmelerini yayımlar. Dergi bunların yanı sıra sempozyum, seminer ve konferans değerlendirmeleri, söyleşi, vefeyat, alana katkı sunmayı amaçlayan kısa düşünce yazıları ve belge incelemelerine de açıktır. Tercih edilen yazı dili Türkçe olmakla birlikte İngilizce yazılara da yer verir.

Toplumsal Tarih Akademi: Osmanlı-Türkiye Çalışmaları Dergisi Aralık ve Haziran aylarında olmak üzere yılda iki sayı çıkan hakemli bir tarih dergisidir; basılı ve DergiPark üzerinde çevrimiçi olarak yayımlanır.

Dergiye gönderilen makalelerde daha önce başka bir yerde yayımlanmamış, yayımlanma talebi ile gönderilmemiş veya yayımlanma sözü verilmemiş olma şartı aranır. Hangi yazıların değerlendirme sürecine alınacağına derginin yayın yönetimi ile yayın kurulu birlikte karar verir. Değerlendirmeye alınan makaleler çift-kör hakem sürecine tabii tutulur ve hakem raporlarına göre yayımlanmasına karar verilir. Hakemlerden geri dönüşler en az 4 hafta, ortalama 6 hafta olarak gerçekleşmektedir. 

Toplumsal Tarih Akademi: Osmanlı-Türkiye Çalışmaları Dergisi makale gönderimi ya da basımı için herhangi bir ücret talep etmemektedir. 

Dergiye gönderilen makalelerde 150 kelimelik Türkçe özet ve İngilizce abstract metinleri en az 5 anahtar kelime ile birlikte bulunmalıdır. Yazar makalesini teslim etmeden önce metindeki dipnotlar, bibliyografya, tablolar vb. unsurlar tamamlanmış olmalıdır.

Dergide dipnotlar ve bibliyografya dahil olmak üzere yaklaşık 7.000 kelime hacmindeki makaleler yayımlanacaktır. Dergide yayımlanacak literatür değerlendirmesi/review essay ve tanıtım yazıları azamî 2.500 kelime olmalı, kitap değerlendirmeleri ise 1.500 kelimeden uzun olmamalıdır.

Makale başvuruları DergiPark üzerinden yapılmalıdır:

Başvuru esnasında takip edilmesi gereken yazım kurallarına aşağıdaki bağlantıdan erişilebilir:

Dergimiz Asos İndex’te taranmaya başlamıştır. Dergimizin farklı indekslerde yer alması yolunda çalışmalarımız devam etmektedir.

Toplumsal Tarih Akademi: Osmanlı-Türkiye Çalışmaları Yayın Yönetmenleri iletişim adresi: 
toplumsaltarihakademi@tarihvakfi.org.tr