Gastronomi turizmi, turizmin bir alt alanıdır. Gastronomi turizminin varlığı ve potansiyeli, yiyecek ve içeceklerin mevcudiyetine dayanmaktadır. Gastronomi turizminin potansiyeli geçmişten günümüze değişim ve gelişime konu olmuştur. Ülke ve yöreler gastronomi turizmi sayesinde azımsanmayacak derecede gelir etmektedir. Bundan dolayı önemli bir konu olarak görülen gastronomi turizmi üzerine bir çalışma yapmak istenmiştir. Bu çalışmanın amacı, gastronomi turizmi kapsamında Taşköprü Sarımsağı’nı değerlendirmektir. Çalışma, Taşköprü Sarımsağı’nın gastronomi turizmi açısından yüksek potansiyele sahip olduğunu vurgulamak yönünden önem arz etmektedir. Bu araştırmanın yöntemi, geleneksel derlemedir. Yapılan çalışmada ortaya çıkan sonuç, Taşköprü Sarımsağı’nın gastronomi turizmi kapsamında büyük bir potansiyele ve öneme sahip olmasıdır. Çalışmanın sonucunda araştırmacılara, gastronomi ve turizm sektörlerine çeşitli öneriler verilmiştir.
Kastamonu Taşköprü sarımsak Taşköprü Sarımsağı gastronomi turizmi.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Gastronomi, Turizm (Diğer) |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Erken Görünüm Tarihi | 7 Aralık 2023 |
Yayımlanma Tarihi | 8 Aralık 2023 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2023 Cilt: 5 Sayı: 1 |