Editoryal
BibTex RIS Kaynak Göster

içindekiler 2020-40

Yıl 2020, Sayı: 40, 1 - 10, 16.12.2020

Öz

Güz sayısı ile virüslü günleri arkada bırakıp gelecek yeni döneme, ülkemiz ve bütün insanlık yeni yıl ile birlikte yeni bir başlangıç yapmayı umuyor ve diliyoruz. Doğayı tahrip etmenin, tamahkârlığın, doymak bilmez hırsın mahvettiği dünyamız bu asalakları sırtından atıp yaşanılır bir yeni dünya anlayışını hâkim kılıncaya kadar bu virüs saltanatını sürdürecek görünüyor.
Bütün bu kötü duruma karşı bilim adamları, aydınlar yaşanır bir dünya kurma uğraşından vazgeçmemiştir. Onların gelecek ile bağlı çabaları yarınlar ile ilişkili umutlarımızı güçlendirmektedir. Dünyanın yaşanır, insanlığın daha güzel günlere erişmesinde bilim adamlarının ve aydınların payı önemlidir ve yine öyle olacaktır.
Nitekim elinizdeki dergide yer alan yazılar bu umut ile geleceğe yürüyen bilim adamlarının dünya kültür mirasına, insanların birbirlerini daha iyi tanımasına yardım edici nitelikte yaptıkları çalışmalar ile bezelidir. Kendi kültürümüzün özelliklerini ne denli anlatabilirsek, toplumlar arası ilişkiler de o kadar sağlıklı bir düzlemde ilerleyecektir, inancındayım.
Yazıları, hakemlikleri, derginin 20. yılını idrak edişinde emeği geçen bütün arkadaşlarımı ayrı ayrı yürekten kutluyorum. Hiç şüphesiz bunda başta Bülent Gül’ün özverili çabası önemli bir yer tutar. Ferruh Ağca ve yayın kurulundaki arkadaşlarımız da dergiye yazıları dışında doğrudan emek vermeye katılmışlardır. Onlara da teşekkür ediyorum. Umarım ve dilerim Bülent Gül ve arkadaşlarının özverili çalışmaları ile dergi daha nice yıllar sizlere ulaşmayı sürdürür. Dergiye gösterilen iltifat bizleri sevindirmektedir. Ancak, Türkbilig, eski bilimsel dergiler gibi az ve öz makale yayımlayarak, bilimsel çıtayı her zaman yukarı çıkarmak istemektedir. Bu nedenle de dergimize gelen yüzlerce makale, çok ciddi hakem incelemesinden geçenlerden, ancak bir kısmını yayımlayabilmektedir. Yazıları reddedilen yazarlarımızdan hem yeni yazılarını göndermelerini hem de yazı çokluğundan dolayı yazılarının basımı geciken yazarlarımızdan anlayış göstermelerini diliyoruz.
Bütün arkadaşlarımıza, okuyucularımıza mutlu, esenlik dolu günler dilerim. Şahsım ve dergi mensupları, yazarları adına hepinizin yeni yılını kutlar, saadetler dilerim. Yeni yılınız kutlu olsun.


Dursun YILDIRIM
Genel Yayın Editörü

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Dil Çalışmaları
Bölüm Editöryal
Yazarlar

Dursun Yıldırım Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 16 Aralık 2020
Gönderilme Tarihi 16 Kasım 2020
Yayımlandığı Sayı Yıl 2020 Sayı: 40

Kaynak Göster

APA Yıldırım, D. (2020). içindekiler 2020-40. Türkbilig, 20(40), 1-10.