Anlama anlamlandırma boyutlarını bilincin sınırlarını zorlayan derecede kurguya taşıyan Güray Süngü Türk edebiyatının çağdaş yazarları arasındadır. Sanatkâr; dili, kelime düzeneğini, metinlerarası bağlantıları, postmodern edebiyatın getirdiği yenilikleri kendi kelimeleriyle birleştirerek anlatıyı bütünleyen yapıları ustaca kullanır. Kış Bahçesi romanının entrik kurgusu postmodern yapısıyla, çok katmanlı biçimde şekillenir. Eserin alt metindeki kodları okuru da kurguya dâhil eder. İç içe geçen helezonik olay örgüsünü, zamansal sıçramaları, mekânsal değişimleri, bilinç akışını ve birçok anlatım tekniğini barındıran eser, bireyin iletişimsizlik ile gerçekleşen kendine ve toplumuna yabancılaşmasını konu edinir. Bu çalışmada, Kış Bahçesi romanı yapı, izleksel kurgu ile dil, üslûp anlatım teknikleri bakımından tahlil edilerek metnin anlam katmanları açımlanacaktır. Böylece eserin görüngülediği kişiler vasıtasıyla bireyin kendinden başlayarak çevresine ve yaşam evrenine tutunma çabası ortaya çıkarılacaktır.
Bourneur, Roland ve Quellet, Real (1989), Roman Dünyası ve İncelemesi, Çev. Hüseyin, Gümüş. Ankara: Kültür Bakanlığı yayınları:1085.
Çüçen, A.Kadir (2011), Günübirlik Yaşamın Sıradanlığı ya da Kendi Olma, İstanbul: İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Semineri.
Deveci, Mutlu (2012), Varoluş ve Bireyleşme Açısından Ferit Edgü Anlatılarında Yapı ve İzlek, Ankara: Akçağ Yayınları.
Ecevit, Yıldız (2004), Türk Romanında Postmodernist Açılımlar, 3. Baskı, İstanbul: İletişim Yayınları.
Eliuz, Ülkü (2015), Oyunda Oyun Postmodern Roman, İstanbul: Kesit Yayınları.
Geçtan, Engin (1990), Varoluş ve Psikiyatri, İstanbul: Metis Yayınları.
Girard, Rene (2001), Romantik Yalan ve Romansal Hakikat (Edebi Yapıda Ben ve Öteki), Çev. Arzu Etensel İldem, İstanbul: Metis Yayınları.
Gür, Ş. Eymen (1996), mekân Örgütlenmesi, Trabzon: Gür Yayıncılık.
Korkmaz, Ramazan (2004), Aytmatov Anlatılarında Ötekileşme Sorunu ve Dönüş İzlekleri, Ankara: Türksoy Yayınları.
Korkmaz, Ramazan (2015), Yazınsal Okumalar, İstanbul:Kesit Yayınları.
Rodwick, D.N. (2005), Gilles Deleuze’s Time Machine, “Gilles Deleuze’de İmge Hareketi Olarak Sinema Felsefesi”, Çev. Özcan Yılmaz Sütçü, İstanbul: Es Yayınları.
Soll, I. (2006), Ölümün İddia Edilen Önemsizliği Üzerine, Ölüm ve Felsefe Dergisi, 1 (3).
Stevick, Philip (1998), Roman Teorisi, Çev. Sevim Kantarcıoğlu, Ankara: Gazi Üniversitesi Yayınları.
Süngü, Güray (2015), Kış Bahçesi, İstanbul: Metamorfoz Yayınları.
Seferoğlu, E. (2022). Çoklu Bilincin Karnavalı: Güray Süngü’nün Kış Bahçesi Romanı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili Ve Edebiyatı Dergisi, 3(1), 69-85.