Cumhuriyetin ilamndan günümüze kadarki süreçte öncelikli konulardan olan toplumsal kalkınma, son dönemde kırsal kalkınma politikalan ile de desteklenmektedir. Bu politikalarm bir kısmı ise işletmelerin sosyal sonımluluk alanlan ile benzerdir. Görüşme tekniği uygulanan bu çalışmada, bir işletmenin, Beypazan Evlerinin Restorasyonunu içeren sosyal sonımluluk projesinin yörenin kırsal kalkınmasına katkı yapıp yapmadığı incelenmiştir. Araştırma sonucunda, projenin turizme katkıda bulunduğu ve yörede yaşayan halka yeni iş imkanlan sağladığı görülmüştür.
ANDERSON, Jery, (1989). Corporate Social Responsibility-Guidelines For Top Managment-New York, Quorum Books.
BERKMAN, Ümit, (2001). "İş Ahlakı ve İşletmelerin Toplumsal Sorumluluğu Gelişimi ve Yakın Geleceği", Salih Güney, Yönetim ve Organizasyon, Ankara: Nobel Yay. Beypazarı, (1994). Beypazan Kaymakamlığı, Beypazan.
Birleşmiş Milletler Toplumsal Gelişme Ve Kalkınma Bildirgesi,lI Aralık 1969.
CHAMBERS, Robert, (1985). Rural Development:Putting The Last First, Longman Scientific And Technical, New York.
CHANEY, David, (1999), Yaşama Tarzları, (Çev. İrem Kutluk), Ankara, Dost Kitapevi
CRICK, Maleolm, (2002), "Representations of International Tourism in the Social Sciences: Sun, Sex, Sights, Savings and Servility, The Sociology of Tourism- Theoretical and Empirical Investigations, (içinde), Apostolopoulos, Yorghos Leivadi, Stella, Yiannakis, Andrew London and New York, Routledge, 15-55
ÇELEBİ, Evliya, (1970). Evliya Çelebi Seyahatnamesi, Kardeş Matbaası, İstanbuL.
ER UGUZMAN, Tülay, (2002). Beypazarı 'nda Sosyal ve Kültürel Yapı ve Değişme, Beypazan Belediyesi Yayınlan, Ankara.
ERDOGMUŞ, Zeki, KIR, İbrahim, ÖNER, İlknur, (1991). Fırat Üniversitesi Fırat Havzasının Sosyal, Kültürel ve Ekonomik Kalkınması Sempozyumu, 7-9 Nisan 1988, Fırat Üniversitesi, Elazığ.
ERENDİL, T. Asuman ve ULUSOY, Zuhal, (2001). "Reinvention of Tradition As An Urban İmage: The Case Of Ankara Citadel", Environment and Planning B: Planning and Design, volume 59, pages:655-672.
FRIEDMAN, Milton, (1988). "The Social Responsibility Of Business Is To Increase Its Profits", Tom L. Beauchame And Norman E. Bowie, Ethical Theory And Business, New Jersey, Prent. Hall
GALLİ, Rosemary E, (1992). Rethinking The Third World: Contributions Toward A New Conceptualization, Crane Russak, London.
GRlFFIN, Keith and KNIGHT, John, (1990). Human Development And The International Development Strategy For The 1990s, Macmillan in Association With The United Nations.
GÜLÇUBUK, Bülent, "AB ve Türkiye'de Kırsal Yapı ve Kırsal Kalkınma", http://www.wwf.org.tr/tr/docs/sunum _bulentgulcubuk. pdf
HELLRİEGEL, Don and SLOCUM, John, (1986). Management, 4. Edition, Califomia: Addision Wesley Pub.
KlREL, Çiğdem. (2000). Örgütlerde Etik Davranışlar Yönetimi Ve Bir Uygulama çalışması, Eskişehir, Anadolu Üniversitesi, İİBF Yayınları, No.121I.
KRAKE A., SHALHOUB, Zeinab- (1999). Organizational Downsizing, Dscrimination and Corporate Social Responsibility, London, Quorum Books.
MCHUGH, Francis, (1992). İş Ahlakı, İstanbul, TUSIAD.
ORTAYLI, İlber, (2004). Milliyet Pazar, 3 Ekim 2004.
ŞAHİN, Birsen, (2005). Yöneticilerin Sosyal Sorumlulukları Üzerinde Ailenin Etkisi: Ankara Elektronik Sanayi Örneği, H.Ü., Sosyal Bilimler Enstitüsü Yayınlanmamış Doktora Tezi.
ŞENER, Yaşar.(1997). Beypazan Tarihte ve Bugün, Ankara.
TAYLOR, Lee, (1968). Occupational Sociology, New York: Oxford Press.
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Planlama Teşkilatı Ulusal Kırsal Kalkınma Stratejisi, 2006.
URRY, John, (1999). Mekanlan Tüketmek, çev: Rahmi G. Öğdül, İstanbul, Ayrıntı Yay.
WERNER, IsabeL. (1993). Liderlik ve Yönetim, (Çev: Vedat Üner) İstanbul, Rota Yayınları.
YAVLtOGLU, Cengiz, (2002). "Geri Kalmışlık Olgusu ve Ekonomik Kalkınma Teorileri /Eleştirel Bir Yaklaşım)", C.Ü İktisadi İdari Bilimler Dergisi, Cilt 3, Sayı:2.