BibTex RIS Kaynak Göster

Gastronomi ve Aşçılık Programlarında Gıda Güvenliği Donanım Altyapısının Değerlendirilmesi

Yıl 2015, Cilt: 7 Sayı: 1, - , 21.03.2016

Öz

Gıda güvenliği, yiyecek içecek işletmelerinin en çok önem vermeleri gereken konulardan biridir. Gıda güvenliğine ilişkin yaşanan sorunlar, tüketicileri daha seçici davranmaya, üreticileri ise daha sağlıklı ve güvenli gıda sunmaya yöneltmektedir. Gıda güvenliği ve personel hijyeninin sağlanmasında önemli girdilerden biri gıda ve personel hijyenine yönelik donanım altyapısının oluşturulmasıdır. Bu çalışmada, yiyecek içecek işletmeleri için istihdam kaynağı olan, “gastronomi ve mutfak sanatları” (lisans) ve “aşçılık” (önlisans) programlarının gıda güvenliğine yönelik donanım düzeylerinin araştırılması amaçlanmıştır. Çalışmanın evrenini; 2013-2014 akademik yılında “gastronomi” ve “aşçılık” programlarında uygulamalı mutfak derslerine giren öğretim elemanları oluşturmuştur. İlgili bölümlerde görev yapan akademisyenlerden e-anket yöntemiyle toplanan verilerin frekans ve yüzde dağılımları tablolaştırılmış ve değişkenler arasındaki farklılıkların analizine yönelik Kruskal-Wallis H Testi kullanılmıştır. Çalışma bulgularına göre Öğrenci - Öğretim Elemanı Hijyenine ve Isı Kontrolüne Yönelik Donanım düzeylerinin devlet ve vakıf üniversitelerine göre p < 0,05 düzeyinde farklılık gösterdiği, Çapraz Bulaşma Kontrolüne Yönelik Donanım düzeylerinin ise farklılık göstermediği anlaşılmıştır.

Yıl 2015, Cilt: 7 Sayı: 1, - , 21.03.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Burhan Sevim

Onur Görkem Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 21 Mart 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 7 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Sevim, B., & Görkem, O. (2016). Gastronomi ve Aşçılık Programlarında Gıda Güvenliği Donanım Altyapısının Değerlendirilmesi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 7(1).
AMA Sevim B, Görkem O. Gastronomi ve Aşçılık Programlarında Gıda Güvenliği Donanım Altyapısının Değerlendirilmesi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. Mart 2016;7(1).
Chicago Sevim, Burhan, ve Onur Görkem. “Gastronomi Ve Aşçılık Programlarında Gıda Güvenliği Donanım Altyapısının Değerlendirilmesi”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7, sy. 1 (Mart 2016).
EndNote Sevim B, Görkem O (01 Mart 2016) Gastronomi ve Aşçılık Programlarında Gıda Güvenliği Donanım Altyapısının Değerlendirilmesi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7 1
IEEE B. Sevim ve O. Görkem, “Gastronomi ve Aşçılık Programlarında Gıda Güvenliği Donanım Altyapısının Değerlendirilmesi”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 7, sy. 1, 2016.
ISNAD Sevim, Burhan - Görkem, Onur. “Gastronomi Ve Aşçılık Programlarında Gıda Güvenliği Donanım Altyapısının Değerlendirilmesi”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7/1 (Mart 2016).
JAMA Sevim B, Görkem O. Gastronomi ve Aşçılık Programlarında Gıda Güvenliği Donanım Altyapısının Değerlendirilmesi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;7.
MLA Sevim, Burhan ve Onur Görkem. “Gastronomi Ve Aşçılık Programlarında Gıda Güvenliği Donanım Altyapısının Değerlendirilmesi”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 7, sy. 1, 2016.
Vancouver Sevim B, Görkem O. Gastronomi ve Aşçılık Programlarında Gıda Güvenliği Donanım Altyapısının Değerlendirilmesi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;7(1).