BibTex RIS Kaynak Göster

Üniversite Öğrencilerinin Online Yemek Siparişi Davranışlarının Teknoloji Kabul Modeliyle Araştırılması

Yıl 2015, Cilt: 7 Sayı: 2, - , 21.03.2016

Öz

Çalışmada, üniversite öğrencilerinin online yemek siparişine ilişkin tutum ve davranışlarını etkileyen faktörleri online yemek siparişine uyarlanan Teknoloji Kabul Modeli (TKM) yardımıyla ortaya koymak amaçlanmıştır. Bu amaçla Eskişehir Osmangazi ve Anadolu Üniversiteleri’nde eğitim gören300 öğrenciye Mayıs 2014’te internet üzerinden bir anket uygulanmıştır.Verilerin analizinde, üniversite öğrencilerinin online yemek siparişi hakkındaki tutum ve davranışlarını etkileyen faktörler arasındaki ilişkiyi ortaya koymak ve modelin uyumunu değerlendirmek amacıyla Yapısal Eşitlik Modeli (YEM) kullanılmıştır. Ayrıca öğrencilerin online yemek siparişi ölçeğinin alt boyutları ile demografik özellikleri arasındaki ilişkiyi yapısını araştırmak amacıyla karar ağacı algoritmalarından CHAID analizi ile uygulanmıştır.YEM Analizi sonucunda algılanan fayda, algılanan kullanım kolaylığının davranışa yönelik tutumu pozitif yönde etkilediği, davranışa yönelik tutum ve kişisel normun ise öğrencilerin online yemek siparişi verme sayısını arttırıcı yönde etkilediği sonucuna varılmıştır.CHAID analizi sonucunda ise genel olarak online yemek siparişine ilişkin boyutlar üzerinde, ayda verilen ortalama yemek siparişi sayısının, internet kullanmaya başlanılan zamanın, online yemek sitelerinden haberdar olma durumunun, eğitim görülen üniversite ve baba eğitim düzeyi gibi faktörlerin etkili olduğu sonucuna varılmıştır.

Yıl 2015, Cilt: 7 Sayı: 2, - , 21.03.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Erkan Arı

Veysel Yılmaz

Yayımlanma Tarihi 21 Mart 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 7 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Arı, E., & Yılmaz, V. (2016). Üniversite Öğrencilerinin Online Yemek Siparişi Davranışlarının Teknoloji Kabul Modeliyle Araştırılması. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 7(2).
AMA Arı E, Yılmaz V. Üniversite Öğrencilerinin Online Yemek Siparişi Davranışlarının Teknoloji Kabul Modeliyle Araştırılması. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. Mart 2016;7(2).
Chicago Arı, Erkan, ve Veysel Yılmaz. “Üniversite Öğrencilerinin Online Yemek Siparişi Davranışlarının Teknoloji Kabul Modeliyle Araştırılması”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7, sy. 2 (Mart 2016).
EndNote Arı E, Yılmaz V (01 Mart 2016) Üniversite Öğrencilerinin Online Yemek Siparişi Davranışlarının Teknoloji Kabul Modeliyle Araştırılması. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7 2
IEEE E. Arı ve V. Yılmaz, “Üniversite Öğrencilerinin Online Yemek Siparişi Davranışlarının Teknoloji Kabul Modeliyle Araştırılması”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 7, sy. 2, 2016.
ISNAD Arı, Erkan - Yılmaz, Veysel. “Üniversite Öğrencilerinin Online Yemek Siparişi Davranışlarının Teknoloji Kabul Modeliyle Araştırılması”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7/2 (Mart 2016).
JAMA Arı E, Yılmaz V. Üniversite Öğrencilerinin Online Yemek Siparişi Davranışlarının Teknoloji Kabul Modeliyle Araştırılması. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;7.
MLA Arı, Erkan ve Veysel Yılmaz. “Üniversite Öğrencilerinin Online Yemek Siparişi Davranışlarının Teknoloji Kabul Modeliyle Araştırılması”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 7, sy. 2, 2016.
Vancouver Arı E, Yılmaz V. Üniversite Öğrencilerinin Online Yemek Siparişi Davranışlarının Teknoloji Kabul Modeliyle Araştırılması. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;7(2).