BibTex RIS Kaynak Göster

Eğitim Öğretimi Teşvik Etmeye Yönelik Vergi Politikaları: Avrupa Birliği ve Türkiye Uygulaması

Yıl 2015, Cilt: 7 Sayı: 2, - , 21.03.2016

Öz

Türkiye eğitim öğretime yönelik yeterli kalite ve düzeyde yatırım ve altyapıya sahip değildir. Bu yüzden araştırma, devletin eğitim öğretimi teşvik edici rolü ne olmalıdır, devlet eğitim öğretim faaliyetlerini nasıl sunmalıdır ve vergi politikasının bu konudaki rolü ne olabilir sorularına cevap vermeyi amaçlamaktadır. Vergi politikası eğitim öğretim yatırımları ve hizmet sunumunun miktar ve kalitesini arttırdığı ölçüde iktisadi büyüme, yaşam kalitesi ve rekabet gücü Türkiye’de artacaktır. Bu çalışma Türkiye’deki mevcut durum ve uygulamayı ele alarak idealde olması gereken vergi politikasını belirlemeye katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Çalışmada çeşitli Avrupa Birliği üyesi ülke örneklerinden hareketle karşılaştırma yöntemi kullanılmış, seçilen AB üyesi ülkeler ile Türkiye’de eğitim öğretime verilen teşvikler incelenmiştir. Eğitim öğretim hizmet ve yatırımlarını arttırmak için vergi politikaları etkili bir araç olarak kullanılırsa eğitim öğretim hizmet, miktar ve kalitesi Türkiye’de artacaktır.

Yıl 2015, Cilt: 7 Sayı: 2, - , 21.03.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Serap Kır Bu kişi benim

Ali Yavuz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 21 Mart 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 7 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Kır, S., & Yavuz, A. (2016). Eğitim Öğretimi Teşvik Etmeye Yönelik Vergi Politikaları: Avrupa Birliği ve Türkiye Uygulaması. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 7(2).
AMA Kır S, Yavuz A. Eğitim Öğretimi Teşvik Etmeye Yönelik Vergi Politikaları: Avrupa Birliği ve Türkiye Uygulaması. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. Mart 2016;7(2).
Chicago Kır, Serap, ve Ali Yavuz. “Eğitim Öğretimi Teşvik Etmeye Yönelik Vergi Politikaları: Avrupa Birliği Ve Türkiye Uygulaması”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7, sy. 2 (Mart 2016).
EndNote Kır S, Yavuz A (01 Mart 2016) Eğitim Öğretimi Teşvik Etmeye Yönelik Vergi Politikaları: Avrupa Birliği ve Türkiye Uygulaması. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7 2
IEEE S. Kır ve A. Yavuz, “Eğitim Öğretimi Teşvik Etmeye Yönelik Vergi Politikaları: Avrupa Birliği ve Türkiye Uygulaması”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 7, sy. 2, 2016.
ISNAD Kır, Serap - Yavuz, Ali. “Eğitim Öğretimi Teşvik Etmeye Yönelik Vergi Politikaları: Avrupa Birliği Ve Türkiye Uygulaması”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7/2 (Mart 2016).
JAMA Kır S, Yavuz A. Eğitim Öğretimi Teşvik Etmeye Yönelik Vergi Politikaları: Avrupa Birliği ve Türkiye Uygulaması. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;7.
MLA Kır, Serap ve Ali Yavuz. “Eğitim Öğretimi Teşvik Etmeye Yönelik Vergi Politikaları: Avrupa Birliği Ve Türkiye Uygulaması”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 7, sy. 2, 2016.
Vancouver Kır S, Yavuz A. Eğitim Öğretimi Teşvik Etmeye Yönelik Vergi Politikaları: Avrupa Birliği ve Türkiye Uygulaması. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;7(2).