BibTex RIS Kaynak Göster

ARAS Yöntemi KullanılarakKurumsal Kaynak Planlaması Yazılımı Seçimi

Yıl 2016, Cilt: 8 Sayı: 1, - , 18.04.2016

Öz

Anahtar kelimeler: ARAS, Kurumsal Kaynak Planlama, ÇKKV

Kurumsal Kaynak Planlaması (Enterprice Resource Planning-ERP) yazılımı sistemleri, etkin ve verimli bir işletme faaliyeti gerçekleştirmek için kritik öneme sahiptir. ERP sistemlerinin üretim, planlama, dağıtım ve muhasebe gibi fonksiyonları tek bir sistemde toplaması nedeniyle en uygun ERP sisteminin seçimi işletmeler açısından oldukça önemlidir. Ayrıca yanlış seçilen bir ERP sistemi işletme açısından zaman, maliyet ve pazar kaybıdır.İşletmeye uygun ERP yazılım sistemi seçimi, pek çok kriteri ve alternatifi bünyesinde barındıran bir çeşit Çok Kriterli Karar Verme (ÇKKV) problemidir. Böyle bir problemin çözümüne yardımcı olabilecek ÇKKV yöntemlerinden birisi de oldukça yeni bir yöntem olan ARAS (AdditiveRatioASsessment- Eklemeli Nispi Değerlendirme) yöntemidir. ARAS yöntemi, tercih edilen alternatifin optimal çözüme oransal olarak en büyük olan alternatif olması prensibine dayanır. ARAS yöntemi anlaşılması kolay, hesaplama süresi kısa ve matematiksel işlemleri az olan ancak buna karşıngüvenilir bir yöntemdir. Çalışmada çeşitli ERP yazılımı seçim kriterleriyle farklı ERP yazılımı alternatifleri değerlendirilmiştir.Çalışmanın amacı, en iyi ERP sistemi seçimini ARAS yöntemiylegerçekleştirmektir. Çalışmanın sonunda ERP yazılım alternatifleri en iyiden en kötüye doğru sıralanmıştır. Çalışma, ARAS yönteminin en uygun ERP yazılım sisteminin seçiminde kullanılabilir bir yöntem olduğunu göstermiştir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Fatih Ecer

Yayımlanma Tarihi 18 Nisan 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 8 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Ecer, F. (2016). ARAS Yöntemi KullanılarakKurumsal Kaynak Planlaması Yazılımı Seçimi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 8(1).
AMA Ecer F. ARAS Yöntemi KullanılarakKurumsal Kaynak Planlaması Yazılımı Seçimi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. Nisan 2016;8(1).
Chicago Ecer, Fatih. “ARAS Yöntemi KullanılarakKurumsal Kaynak Planlaması Yazılımı Seçimi”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 8, sy. 1 (Nisan 2016).
EndNote Ecer F (01 Nisan 2016) ARAS Yöntemi KullanılarakKurumsal Kaynak Planlaması Yazılımı Seçimi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 8 1
IEEE F. Ecer, “ARAS Yöntemi KullanılarakKurumsal Kaynak Planlaması Yazılımı Seçimi”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 8, sy. 1, 2016.
ISNAD Ecer, Fatih. “ARAS Yöntemi KullanılarakKurumsal Kaynak Planlaması Yazılımı Seçimi”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 8/1 (Nisan 2016).
JAMA Ecer F. ARAS Yöntemi KullanılarakKurumsal Kaynak Planlaması Yazılımı Seçimi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;8.
MLA Ecer, Fatih. “ARAS Yöntemi KullanılarakKurumsal Kaynak Planlaması Yazılımı Seçimi”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 8, sy. 1, 2016.
Vancouver Ecer F. ARAS Yöntemi KullanılarakKurumsal Kaynak Planlaması Yazılımı Seçimi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;8(1).