Bu araştırma Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin spor yapma alışkanlıkları
ile beslenme alışkanlıklarını ortaya koymak amacıyla yapılmıştır. Araştırmanın
örneklemini çeşitli fakültelerde okuyan basit tesadüfi yöntem yoluyla seçilen 500
öğrenci oluşturmaktadır. İstatistiksel analizlerle, SSPS paket programında,
ortalamalar ve standart sapmaları belirlenmiştir.
Araştırmaya katılan öğrencilerin ortalama yaşları 20-22, boyları 165-174
cm., kiloları 60-65 kg. olarak belirlenmiştir. Öğrencilerin, üniversite öncesi %69,5’i
spor yaparken bu oran üniversite yıllarında %43,7’ye düşmektedir. Düzenli olarak
yemek yeme alışkanlığı genel performans açısından önemlidir. Özellikle kahvaltı
etme alışkanlıkları incelendiğinde %46,9’u kahvaltı ederken %28’i bazen diğerleri
ise hiç kahvaltı etmemektedir. Aylık ortalama harcamalarının 200 - 250 TL olan
öğrencilerin %46,7’si 100 - 150 TL beslenme için harcarken bu oran %36,5 öğrenci
için 100 TL nin altında kalmaktadır.
Çalışmada öğrencilerin ailelerinin gelir durumları ile beslenme ve spor için
ayırdıkları maddi kaynaklar sorgulanmıştır. Ayrıca beslenme alışkanlıkları ve sıvı
tüketimleri spor yapma sıklıkları ve yaptıkları spor arasındaki ilişkiler analiz
edilmiştir
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ağustos 2010 |
Gönderilme Tarihi | 14 Kasım 2015 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2010 Cilt: 23 Sayı: 2 |