Kitap İncelemesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Neslihan Kul, Mutfak, Kimlik, Diplomasi – Türkiye’de Gastro Diplomasi

Yıl 2020, Cilt: 17 Sayı: 67, 123 - 126, 01.09.2020

Öz

İletişim teknolojilerindeki gelişmelere paralel olarak küreselleşmenin etkisiyle birlikte kamuoyunun
dış politikadaki gücünün artması kamu diplomasisini önemli bir özne haline getirmiştir. Kamu
diplomasisinin bir alt dalı olarak daha çok kültürel unsurları içinde barındıran gastro diplomasi,
uluslararası hükümetin desteğiyle kendi kültürleri içerisindeki tatların ve kokuların diğer toplumlara
ve bireylere sunulduğu yeni ve etkili bir iletişim stratejisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Yumuşak güç,
kültürel diplomasi, imaj ve marka oluşumunun yemekler sayesinde sağlanarak o ülkenin etkin bir
gastro diplomasi kullanımı amaçlanmaktadır. Bu noktada gastro diplomasi, akademide son yıllarda
üzerinde durulan bir önemli konu olmasına rağmen, Türkiye özelinde pratikte verimli ve etkili olarak
kullanılamamakla birlikte akademide de konuya ilgi üst boyutlarda değildir.

Neslihan Kul, Mutfak, Kimlik, Diplomasi – Türkiye’de Gastro Diplomasi

Yıl 2020, Cilt: 17 Sayı: 67, 123 - 126, 01.09.2020

Öz

İletişim teknolojilerindeki gelişmelere paralel olarak küreselleşmenin etkisiyle birlikte kamuoyunun
dış politikadaki gücünün artması kamu diplomasisini önemli bir özne haline getirmiştir. Kamu
diplomasisinin bir alt dalı olarak daha çok kültürel unsurları içinde barındıran gastro diplomasi,
uluslararası hükümetin desteğiyle kendi kültürleri içerisindeki tatların ve kokuların diğer toplumlara
ve bireylere sunulduğu yeni ve etkili bir iletişim stratejisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Yumuşak güç,
kültürel diplomasi, imaj ve marka oluşumunun yemekler sayesinde sağlanarak o ülkenin etkin bir
gastro diplomasi kullanımı amaçlanmaktadır. Bu noktada gastro diplomasi, akademide son yıllarda
üzerinde durulan bir önemli konu olmasına rağmen, Türkiye özelinde pratikte verimli ve etkili olarak
kullanılamamakla birlikte akademide de konuya ilgi üst boyutlarda değildir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Kitap İncelemesi
Yazarlar

Eda Cebeci Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2020
Yayımlandığı Sayı Yıl 2020 Cilt: 17 Sayı: 67

Kaynak Göster

APA Cebeci, E. (2020). Neslihan Kul, Mutfak, Kimlik, Diplomasi – Türkiye’de Gastro Diplomasi. Uluslararası İlişkiler Dergisi, 17(67), 123-126.
AMA Cebeci E. Neslihan Kul, Mutfak, Kimlik, Diplomasi – Türkiye’de Gastro Diplomasi. uidergisi. Eylül 2020;17(67):123-126.
Chicago Cebeci, Eda. “Neslihan Kul, Mutfak, Kimlik, Diplomasi – Türkiye’de Gastro Diplomasi”. Uluslararası İlişkiler Dergisi 17, sy. 67 (Eylül 2020): 123-26.
EndNote Cebeci E (01 Eylül 2020) Neslihan Kul, Mutfak, Kimlik, Diplomasi – Türkiye’de Gastro Diplomasi. Uluslararası İlişkiler Dergisi 17 67 123–126.
IEEE E. Cebeci, “Neslihan Kul, Mutfak, Kimlik, Diplomasi – Türkiye’de Gastro Diplomasi”, uidergisi, c. 17, sy. 67, ss. 123–126, 2020.
ISNAD Cebeci, Eda. “Neslihan Kul, Mutfak, Kimlik, Diplomasi – Türkiye’de Gastro Diplomasi”. Uluslararası İlişkiler Dergisi 17/67 (Eylül 2020), 123-126.
JAMA Cebeci E. Neslihan Kul, Mutfak, Kimlik, Diplomasi – Türkiye’de Gastro Diplomasi. uidergisi. 2020;17:123–126.
MLA Cebeci, Eda. “Neslihan Kul, Mutfak, Kimlik, Diplomasi – Türkiye’de Gastro Diplomasi”. Uluslararası İlişkiler Dergisi, c. 17, sy. 67, 2020, ss. 123-6.
Vancouver Cebeci E. Neslihan Kul, Mutfak, Kimlik, Diplomasi – Türkiye’de Gastro Diplomasi. uidergisi. 2020;17(67):123-6.