Yıl 2020, Cilt 17 , Sayı 67, Sayfalar 123 - 126 2020-09-01

Neslihan Kul, Mutfak, Kimlik, Diplomasi – Türkiye’de Gastro Diplomasi
Neslihan Kul, Mutfak, Kimlik, Diplomasi – Türkiye’de Gastro Diplomasi

Eda CEBECİ [1]


İletişim teknolojilerindeki gelişmelere paralel olarak küreselleşmenin etkisiyle birlikte kamuoyunun dış politikadaki gücünün artması kamu diplomasisini önemli bir özne haline getirmiştir. Kamu diplomasisinin bir alt dalı olarak daha çok kültürel unsurları içinde barındıran gastro diplomasi, uluslararası hükümetin desteğiyle kendi kültürleri içerisindeki tatların ve kokuların diğer toplumlara ve bireylere sunulduğu yeni ve etkili bir iletişim stratejisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Yumuşak güç, kültürel diplomasi, imaj ve marka oluşumunun yemekler sayesinde sağlanarak o ülkenin etkin bir gastro diplomasi kullanımı amaçlanmaktadır. Bu noktada gastro diplomasi, akademide son yıllarda üzerinde durulan bir önemli konu olmasına rağmen, Türkiye özelinde pratikte verimli ve etkili olarak kullanılamamakla birlikte akademide de konuya ilgi üst boyutlarda değildir.
İletişim teknolojilerindeki gelişmelere paralel olarak küreselleşmenin etkisiyle birlikte kamuoyunun dış politikadaki gücünün artması kamu diplomasisini önemli bir özne haline getirmiştir. Kamu diplomasisinin bir alt dalı olarak daha çok kültürel unsurları içinde barındıran gastro diplomasi, uluslararası hükümetin desteğiyle kendi kültürleri içerisindeki tatların ve kokuların diğer toplumlara ve bireylere sunulduğu yeni ve etkili bir iletişim stratejisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Yumuşak güç, kültürel diplomasi, imaj ve marka oluşumunun yemekler sayesinde sağlanarak o ülkenin etkin bir gastro diplomasi kullanımı amaçlanmaktadır. Bu noktada gastro diplomasi, akademide son yıllarda üzerinde durulan bir önemli konu olmasına rağmen, Türkiye özelinde pratikte verimli ve etkili olarak kullanılamamakla birlikte akademide de konuya ilgi üst boyutlarda değildir.
Birincil Dil tr
Konular Sosyal
Bölüm Kitap İncelemesi
Yazarlar

Yazar: Eda CEBECİ
Kurum: İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ
Ülke: Turkey


Tarihler

Yayımlanma Tarihi : 1 Eylül 2020

Bibtex @kitap İncelemesi { uidergisi783628, journal = {Uluslararası İlişkiler Dergisi}, issn = {1304-7310}, eissn = {1304-7175}, address = {Kadir Has Üniversitesi, Cibali Kampüsü, Beyaz Ev, Oda No: 13, 34083}, publisher = {Uluslararası İlişkiler Konseyi Derneği İktisadi İşletmesi}, year = {2020}, volume = {17}, pages = {123 - 126}, doi = {}, title = {Neslihan Kul, Mutfak, Kimlik, Diplomasi – Türkiye’de Gastro Diplomasi}, key = {cite}, author = {Cebeci̇, Eda} }
APA Cebeci̇, E . (2020). Neslihan Kul, Mutfak, Kimlik, Diplomasi – Türkiye’de Gastro Diplomasi . Uluslararası İlişkiler Dergisi , 17 (67) , 123-126 . Retrieved from https://dergipark.org.tr/tr/pub/uidergisi/issue/56725/783628
MLA Cebeci̇, E . "Neslihan Kul, Mutfak, Kimlik, Diplomasi – Türkiye’de Gastro Diplomasi" . Uluslararası İlişkiler Dergisi 17 (2020 ): 123-126 <https://dergipark.org.tr/tr/pub/uidergisi/issue/56725/783628>
Chicago Cebeci̇, E . "Neslihan Kul, Mutfak, Kimlik, Diplomasi – Türkiye’de Gastro Diplomasi". Uluslararası İlişkiler Dergisi 17 (2020 ): 123-126
RIS TY - JOUR T1 - Neslihan Kul, Mutfak, Kimlik, Diplomasi – Türkiye’de Gastro Diplomasi AU - Eda Cebeci̇ Y1 - 2020 PY - 2020 N1 - DO - T2 - Uluslararası İlişkiler Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 123 EP - 126 VL - 17 IS - 67 SN - 1304-7310-1304-7175 M3 - UR - Y2 - 2020 ER -
EndNote %0 Uluslararası İlişkiler Dergisi Neslihan Kul, Mutfak, Kimlik, Diplomasi – Türkiye’de Gastro Diplomasi %A Eda Cebeci̇ %T Neslihan Kul, Mutfak, Kimlik, Diplomasi – Türkiye’de Gastro Diplomasi %D 2020 %J Uluslararası İlişkiler Dergisi %P 1304-7310-1304-7175 %V 17 %N 67 %R %U
ISNAD Cebeci̇, Eda . "Neslihan Kul, Mutfak, Kimlik, Diplomasi – Türkiye’de Gastro Diplomasi". Uluslararası İlişkiler Dergisi 17 / 67 (Eylül 2020): 123-126 .
AMA Cebeci̇ E . Neslihan Kul, Mutfak, Kimlik, Diplomasi – Türkiye’de Gastro Diplomasi. Uluslararası İlişkiler Dergisi. 2020; 17(67): 123-126.
Vancouver Cebeci̇ E . Neslihan Kul, Mutfak, Kimlik, Diplomasi – Türkiye’de Gastro Diplomasi. Uluslararası İlişkiler Dergisi. 2020; 17(67): 123-126.