Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Barış ve Uluslararası Güvenlik İçin Uluslararası İlişkiler Disiplininin Bilimsel Olarak Kuramsallaştırılmasında İdealizmin Yeniden İnşası: İdea-Realizm

Yıl 2018, Cilt: 2 Sayı: 1, 10 - 40, 30.05.2018

Öz

Bu çalışma, Uluslararası İlişkiler disiplini için yeni ve eklektik bir teori olan idea-realizme referansta bulunarak uluslararası güvenlik ve barışa katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Ayrıca idea-realizm yaklaşımı, Uluslararası İlişkiler disiplini için bilim felsefesi dikkate alınarak geliştirilmiştir. Bu yeni yaklaşımın kökleri, hermenötik bakış açısı ve abdüktif araştırma stratejisine dayanmaktadır. Söz konusu bakış açısı ve kullanılan metod, daha iyi bir kurum inşa edilmediği sürece bizi, uluslararası güvenlik ve barış için Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na götürmektedir.

Kaynakça

  • .
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mahir Terzi

Yayımlanma Tarihi 30 Mayıs 2018
Yayımlandığı Sayı Yıl 2018 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Terzi, M. (2018). Barış ve Uluslararası Güvenlik İçin Uluslararası İlişkiler Disiplininin Bilimsel Olarak Kuramsallaştırılmasında İdealizmin Yeniden İnşası: İdea-Realizm. Uluslararası Kriz Ve Siyaset Araştırmaları Dergisi, 2(1), 10-40.
AMA Terzi M. Barış ve Uluslararası Güvenlik İçin Uluslararası İlişkiler Disiplininin Bilimsel Olarak Kuramsallaştırılmasında İdealizmin Yeniden İnşası: İdea-Realizm. UKSAD. Mayıs 2018;2(1):10-40.
Chicago Terzi, Mahir. “Barış Ve Uluslararası Güvenlik İçin Uluslararası İlişkiler Disiplininin Bilimsel Olarak Kuramsallaştırılmasında İdealizmin Yeniden İnşası: İdea-Realizm”. Uluslararası Kriz Ve Siyaset Araştırmaları Dergisi 2, sy. 1 (Mayıs 2018): 10-40.
EndNote Terzi M (01 Mayıs 2018) Barış ve Uluslararası Güvenlik İçin Uluslararası İlişkiler Disiplininin Bilimsel Olarak Kuramsallaştırılmasında İdealizmin Yeniden İnşası: İdea-Realizm. Uluslararası Kriz ve Siyaset Araştırmaları Dergisi 2 1 10–40.
IEEE M. Terzi, “Barış ve Uluslararası Güvenlik İçin Uluslararası İlişkiler Disiplininin Bilimsel Olarak Kuramsallaştırılmasında İdealizmin Yeniden İnşası: İdea-Realizm”, UKSAD, c. 2, sy. 1, ss. 10–40, 2018.
ISNAD Terzi, Mahir. “Barış Ve Uluslararası Güvenlik İçin Uluslararası İlişkiler Disiplininin Bilimsel Olarak Kuramsallaştırılmasında İdealizmin Yeniden İnşası: İdea-Realizm”. Uluslararası Kriz ve Siyaset Araştırmaları Dergisi 2/1 (Mayıs 2018), 10-40.
JAMA Terzi M. Barış ve Uluslararası Güvenlik İçin Uluslararası İlişkiler Disiplininin Bilimsel Olarak Kuramsallaştırılmasında İdealizmin Yeniden İnşası: İdea-Realizm. UKSAD. 2018;2:10–40.
MLA Terzi, Mahir. “Barış Ve Uluslararası Güvenlik İçin Uluslararası İlişkiler Disiplininin Bilimsel Olarak Kuramsallaştırılmasında İdealizmin Yeniden İnşası: İdea-Realizm”. Uluslararası Kriz Ve Siyaset Araştırmaları Dergisi, c. 2, sy. 1, 2018, ss. 10-40.
Vancouver Terzi M. Barış ve Uluslararası Güvenlik İçin Uluslararası İlişkiler Disiplininin Bilimsel Olarak Kuramsallaştırılmasında İdealizmin Yeniden İnşası: İdea-Realizm. UKSAD. 2018;2(1):10-4.