AMBALAJLARDA KAHRAMAN KULLANIMININ OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARIN SATIN ALMA DAVRANIŞINA ETKİSİ
Öz
Anahtar Kelimeler
Çocuk Tüketiciler, Ambalajlarda Kahraman Kullanımı, Deneysel Serim, One Sample Kolmogorov-Smirnov Analizi
Kaynakça
- Adıgüzel, Ü. D., Sarıtaş, E. ve Barutçu, S. (2017). Sevimlilik Boyutlarının Derecelendirilmesi ve Sevimliliğin Satın Alma Davranışları Üzerine Etkisi: Ambalaj Tasarımı Üzerine Keşifsel Bir Araştırma. Pamukkale Journal of Eurasian Socioeconomic Studies, 4(2), 41-53.
- Aktaş, H., Özüpek, M. ve Altunbaş, H. (2013). Çocukların Marka Tercihleri ve Medya Tüketim Alışkanlıkları. Selçuk İletişim, 6(4), 115-125.
- Becker, S., H. ve Mccall, M., M. (Ed.). (1990). Sybolic Interaction and Cultural Studies. Londra: Şikago Üniversitesi Yayınları.
- Bozkurt, V. (2008). Değişen Dünyada Sosyoloji (11. Baskı). Ankara: Ekin Yayınevi.
- Chen, C. M., Yang, T. H., ve Chen, C. Y. (2019). Marketing Strategy, Serving Size, and Nutrition Information of Popular Children’s Food Packages in Taiwan. Nutrients, 11(174).
- Çat, K. A. (2018). Reklamlardaki Çizgi Film Karakterlerinin Çocuk Tüketicilerin Satın Alma Davranışını Etkileme Biçimi. International Journal of Eurasian Education and Culture, 3(5), 155-171.
- Çepni, S. (2005). Araştırma ve Proje Çalışmalarına Giriş (2. Baskı). Trabzon: Üçyol Kültür Merkezi.
- Ene, S. ve Özkaya, B. (2018). Alışveriş Sürecinde Ambalaja Yönelik Tüketici Algıları Üzerine Bir Araştırma. Öneri Dergisi, 13(50) ,1-15.
- Erdal, T. İ. (2006). Gestalt Kuramının Grafik Tasarıma Etkilerinin İncelenmesi (Yüksek Lisans Tezi). Kocaeli Üniversitesi, Sosyal Bilimleri Enstitüsü, (YÖK Tez No 204320). Kocaeli.
- Giménez, A., Saldamando, D. L., Curutchet, R. M., ve Ares G. (2017). Package Design and Nutritional Profile of Foods Targeted At Children in Supermarkets in Montevideo, Uruguay. Cadernos de Saúde Pública, 33(5).