BibTex RIS Kaynak Göster

Bee Products Consumption And Habits Of Consumers In Tokat Province

Yıl 2013, , 16 - 22, 12.06.2014
https://doi.org/10.31467/uluaricilik.162297

Öz

-

Kaynakça

  • Anonim, 2012a. www.fao.org (http://faostat.fao.org/site/569/DesktopDefault. aspx?PageID=569#ancor) (Erişim Tarihi: 02012)
  • Anonim, 2012b. Tarım İstatistikleri Özeti-2010. TÜİK, Yayın No:3640, Ankara.
  • Baş, T., 2008. Anket. Araştırma Yöntemleri Dizisi: Seçkin Yayıncılık, 5. Baskı, Ankara.
  • Bölüktepe, F.E. ve Yılmaz, S., 2006. Tüketicilerin bal satın alma davranış ve alışkanlıklarını etkileme sürecinde markanın önemini belirlemeye yönelik bir araştırma. Uludağ Arıcılık Dergisi, 6(4): 135-142.
  • Bölüktepe, F.E. ve Yılmaz, S., 2008. Arı ürünlerinin bilinirliği ve satın alma sıklığı. Uludağ Arıcılık Dergisi, 8(2): 53-62.
  • Fıratlı, Ç., Genç, F., Karacaoğlu, M. ve Gençer, H.V., 2000. Türkiye arıcılığının karşılaştırmalı analizi, sorunlar-öneriler. Türkiye Ziraat Mühendisliği V. Teknik Kongresi, 17-21 Ocak, Ankara, 811-826.
  • Fıratlı, Ç., Karacaoğlu, M., Gençer, H.V. ve Koç, A., 200 Türkiye arıcılığına ilişkin değerlendirmeler ve öneriler. Türkiye Ziraat Mühendisliği VI. Teknik Kongresi, 3-7 Ocak, Ankara, 743-752. Gösterit, A. ve Gürel, F., 2004. Türkiye arıcılığının yapısı ve sürdürülebilir arıcılık olanakları. 4. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi, 01-03 Eylül, Isparta, 24-27.
  • Şahinler, N., Şahinler, S., Gül, A. ve Görgülü, Ö., 200 Arı ürünleri tüketici özelliklerinin belirlenmesi üzerine bir çalışma. 4. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi, 1-3 Eylül 2004, Isparta, 53-57.

Tokat İlinde Tüketicilerin Arı Ürünleri Tüketim Durumları Ve Alışkanlıkları

Yıl 2013, , 16 - 22, 12.06.2014
https://doi.org/10.31467/uluaricilik.162297

Öz

Araştırmada, Tokat-Merkez ilçede tüketicilerin bal tüketim durumları ve alışkanlarının tespiti amaçlanmıştır. Araştırmada kullanılan veriler, 272 adet tüketici ile 2010 yılı Aralık ayında yapılan anket ile elde edilmiştir. Araştırma bulgularına göre, tüketicilerin %86.76’sı süzme bal, %74.63’ü petekli bal ve %2.57’si de polen tüketmektedirler. Yıllık bal ürünleri tüketim miktarları; 9.43 kg/aile süzme bal, 10.50 kg/aile petekli bal ve 0.57 kg/aile polen olarak hesaplanmıştır. Arı ürünlerinin en fazla arıcılar ile süpermarketlerden satın alındığı tespit edilmiştir. Tüketicilerin yaklaşık yarısının her gün süzme bal, petekli bal ve polen tükettikleri tespit edilmiştir. Ayrıca tüketicilerin arı ürünü satın alırken ambalajı önemsedikleri ve ürün satın alırken ambalaj olarak da en fazla cam kavanozu tercih ettikleri tespit edilmiştir. İncelenen ailelerde balın en yoğun olarak kış aylarında tüketildiği belirlenmiştir.

Kaynakça

  • Anonim, 2012a. www.fao.org (http://faostat.fao.org/site/569/DesktopDefault. aspx?PageID=569#ancor) (Erişim Tarihi: 02012)
  • Anonim, 2012b. Tarım İstatistikleri Özeti-2010. TÜİK, Yayın No:3640, Ankara.
  • Baş, T., 2008. Anket. Araştırma Yöntemleri Dizisi: Seçkin Yayıncılık, 5. Baskı, Ankara.
  • Bölüktepe, F.E. ve Yılmaz, S., 2006. Tüketicilerin bal satın alma davranış ve alışkanlıklarını etkileme sürecinde markanın önemini belirlemeye yönelik bir araştırma. Uludağ Arıcılık Dergisi, 6(4): 135-142.
  • Bölüktepe, F.E. ve Yılmaz, S., 2008. Arı ürünlerinin bilinirliği ve satın alma sıklığı. Uludağ Arıcılık Dergisi, 8(2): 53-62.
  • Fıratlı, Ç., Genç, F., Karacaoğlu, M. ve Gençer, H.V., 2000. Türkiye arıcılığının karşılaştırmalı analizi, sorunlar-öneriler. Türkiye Ziraat Mühendisliği V. Teknik Kongresi, 17-21 Ocak, Ankara, 811-826.
  • Fıratlı, Ç., Karacaoğlu, M., Gençer, H.V. ve Koç, A., 200 Türkiye arıcılığına ilişkin değerlendirmeler ve öneriler. Türkiye Ziraat Mühendisliği VI. Teknik Kongresi, 3-7 Ocak, Ankara, 743-752. Gösterit, A. ve Gürel, F., 2004. Türkiye arıcılığının yapısı ve sürdürülebilir arıcılık olanakları. 4. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi, 01-03 Eylül, Isparta, 24-27.
  • Şahinler, N., Şahinler, S., Gül, A. ve Görgülü, Ö., 200 Arı ürünleri tüketici özelliklerinin belirlenmesi üzerine bir çalışma. 4. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi, 1-3 Eylül 2004, Isparta, 53-57.
Toplam 8 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Murat Sayılı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 12 Haziran 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013

Kaynak Göster

Vancouver Sayılı M. Tokat İlinde Tüketicilerin Arı Ürünleri Tüketim Durumları Ve Alışkanlıkları. U.Arı D.-U.Bee J. 2014;13(1):16-22.

Cited By














Uşak ilinde arı ürünlerinin tüketim durumları
Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Nuray ŞAHİNLER
https://doi.org/10.37908/mkutbd.824699

Önemli Not: Dergimizde yazar-hakem bilgileri iki taraflı gizli tutulduğundan hem yazar ve hem de hakemlerin belgeyi incele kısmında kişisel bilgilerini kaldırdıktan sonra belgeyi sisteme yüklemesi gerekmektedir.

Akademik teşvik kapsamında makale bilgilerininin  kopyalanmasının sorun olması durumunda dergimizin ana web sayfasının kullanılması bilgilerinize sunulur.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/

download 

work is licensed under Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International.