Bu çalısmada ölçülen liyofilize arı
sütü değerleri (temel içerik ve fiziko-kimyasal değerler) literatürdeki değerlerden
farklı değildir.Yapılan karsılastırmalarda diğer ülkelerde elde edilen değerler
Bulgaristan’da üretilen arı sütü değerleri ile uyumludur. Bulgaristan arı sütü
için elde edilen değerler protein miktarı %38.11±1.23, fruktoz miktarı
%11.85±0.45,
glukoz miktarı %9.90±0.94, sukroz miktarı %7.65±1.11, yağ miktarı %6.22±0.72, kül miktarı
%2.75±0.08,
su miktarı %3.99±0.18, pH 3.87±0.08 toplam asitlik 11.65±0.3 ml 0.1 N NaOH/g
ve elektriksel konduktivite 451,33±9.03 μS/ cm olarak bulunmustur. Bu değerlere
dayanarak Bulgaristan liyoflize arı sütü standart değerleri önerilmistir.
liyofilize arı sütü dondurma-kurutma bileşim fiziko-kimyasl özellikler
lyophilized royal jelly freeze-drying composition physico-chemical properties
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Yapısal Biyoloji |
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 20 Kasım 2011 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2011 Cilt: 11 Sayı: 4 |
Önemli Not: Dergimizde yazar-hakem bilgileri iki taraflı gizli tutulduğundan hem yazar ve hem de hakemlerin belgeyi incele kısmında kişisel bilgilerini kaldırdıktan sonra belgeyi sisteme yüklemesi gerekmektedir.
Akademik teşvik kapsamında makale bilgilerininin kopyalanmasının sorun olması durumunda dergimizin ana web sayfasının kullanılması bilgilerinize sunulur.
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
work is licensed under Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International.