BibTex RIS Kaynak Göster

-

Yıl 2013, Cilt: 22 Sayı: 2, 111 - 149, 09.04.2015

Öz

Tradıtıon of Gıvıng Kunyas in Arabıc Culture and Its Reflectıons on the Desert Fauna Kunya, as an Arabic tradition resulted by different causes, is a type of epithet that is formed by making the words such as mostly father (abu) and mother (umm), as well as occasionally son or daughter, brother or sister, uncle, aunt etc. mudafs for a name. Some of kunyas gained a reputation to the extent that its holders’ real names became forgotten and they became known for their kunyas. This article deals with the tradition of giving kunyas in Arabic culture which has a wide area of using that

Arap Kültüründe Künyeleme Geleneği ve Çöl Faunası Üzerindeki Yansımaları

Yıl 2013, Cilt: 22 Sayı: 2, 111 - 149, 09.04.2015

Öz

Farklı sebeplerle ortaya çıkan ve Arap âdetlerinden biri olan künye; genelde baba ve anne, bazen de erkek veya kız çocuk, erkek ve kız kardeş, amca, hala, dayı ve teyze gibi kelimelerin bir isme muzaf yapılmasıyla oluşturulan isim türüdür. Bu isimler (künyeler) bazen asıl ismi unutturacak ölçüde şöhret kazanmakta, kişiler öz isimleri yerine söz konusu künyeleriyle tanınır hale gelmektedir. İşte bu makale, hakkında müstakil eserler yazılmasını gerektirecek ölçüde yaygın bir kullanıma sahip olan Arap kültüründeki künyeleme olgusu ve onun ortaya çıkış sebepleri üzerinde duracak, ayrıca hayvanlara verilen zengin bir künye listesini linguistik açıdan tahlil edecektir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Fadime Kavak

Yayımlanma Tarihi 9 Nisan 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 22 Sayı: 2

Kaynak Göster

ISNAD Kavak, Fadime. “Arap Kültüründe Künyeleme Geleneği Ve Çöl Faunası Üzerindeki Yansımaları”. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 22/2 (Nisan 2015), 111-149.

25955

Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY-NC 4.0) ile lisanslanmıştır.