BibTex RIS Kaynak Göster

The Concept of Humor And Place of It In Art

Yıl 2010, Cilt: 3 Sayı: 2, 1 - 41, 02.06.2010

Öz

The descriptions of esprit are; humorous or entertaining, actions or dictions, everything that helps a person to have a great time, the object that causes laughter. The sense of humor is the evaluation adequacy of the comical and absurd sides of life. A well developed humor evaluation requires creative finesse. Developing technology and life conditions have caused the addition of different humor types. As press took its place in our daily lives, people have been presented by written humor. Oral humor has been postponed. With written humor the types, the mimetic types, and societies that had great time with comical actions have lost their functions and humorists have started to work at press and communication organizations as writers and painters. As caricature press became prevalent, many different descriptions were made in accordance with time and location and those descriptions have been the source of different art hypothesis and different understandings. As written humor shows a development parallel to contemporary era, visual esprit products have held up a mirror to contemporary era collinear by comprising art, sculpture, caricature and graphics arts.

Mizah Kavramı ve Sanattaki Yeri

Yıl 2010, Cilt: 3 Sayı: 2, 1 - 41, 02.06.2010

Öz

Komik, eğlendiren, hareket veya ifade, kişinin hoşça vakit geçirmesine katkıda bulunan her şey, gülmeyi oluşturan nesne, yapılan mizah tanımlamalarındandır. Mizah duygusu, hayatın komik ve anlamsız taraflarına ilişkin değerlendirme yetisidir. İyi geliştirilmiş bir mizah değerlendirmesi için yaratıcı ustalığa sahip olunması gereklidir. Gelişen teknoloji ve yaşam şartları, farklı mizah çeşitlerinin ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Basının gündelik yaşamda yerini almasıyla insanlar yazılı mizahla tanışmışlar. Sözlü mizah ise ikinci plana itilmişti.Yazılı mizahla taklitçi tipler, gülünç hareketlerle eğlenen topluluklar işlevlerini yitirmiş, mizahçılar yazar ve çizer olarak basın yayın organlarında çalışmaya başlamışlardır. Karikatür basının toplumda yaygınlaşmasıyla zaman ve mekâna göre çok farklı tanımlamalar yapılmış ve bu tanımlamalar farklı anlayışların farklı sanat kuramlarının kaynağı olmuştur. Yazılı mizah yaşanılan çağ ile paralel olarak gelişim gösterirken görsel mizah ürünleri ise resim, heykel, karikatür ve grafik sanatları içine alarak aynı doğrultuda yaşanılan çağın aynası olmuşlardır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İsmail Yardımcı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 2 Haziran 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 2010 Cilt: 3 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Yardımcı, İ. (2010). Mizah Kavramı ve Sanattaki Yeri. Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 3(2), 1-41. https://doi.org/10.12780/UUSBD69

Adres: Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
Telefon: 0276 221 21 60 Faks :0276 221 21 61
E-posta: sosyaldergi@usak.edu.tr