Araştırma Makalesi

Termoplastik Malzemelerin Ultrasonik Kaynağı ve Kaynak Parametrelerinin Çekme Dayanımına Etkisi

Cilt: 11 Sayı: 3 30 Aralık 2019
PDF İndir
EN TR

Termoplastik Malzemelerin Ultrasonik Kaynağı ve Kaynak Parametrelerinin Çekme Dayanımına Etkisi

Öz

Bu çalışmada, polipropilen plastik malzeme (PP-TD10) farklı kaynak parametreleri belirlenerek ultrasonik kaynak yöntemi ile birleştirilmiş ve kaynaklanan parçaların mekanik dayanımları test edilmiştir. Ultrasonik kaynak yapılarak üretilen numunelere çekme testi uygulanmıştır. Elde edilen deneysel sonuçlar, belirlenen parametreler dikkate alınarak incelenmiş ve yüksek kaliteli kaynaklı bir malzeme eldesi için en uygun (optimum) kaynak parametrelerin belirlenmesine çalışılmıştır. Bu deneysel çalışmalar sonucunda uygun dayanımlı ürünler elde edilmiş, görsel problemler ortadan kalkmış, istenen estetik görünüm sağlanmış ve proses kararlı hale gelmiştir.

Anahtar Kelimeler

Destekleyen Kurum

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Kaynakça

  1. Prof.Dr. İrfan AY
  2. Doç.Dr. Sare ÇELİK
  3. Prof.Dr.Muhammed ŞAHİN

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

Makine Mühendisliği

Bölüm

Araştırma Makalesi

Yayımlanma Tarihi

30 Aralık 2019

Gönderilme Tarihi

24 Ekim 2019

Kabul Tarihi

25 Aralık 2019

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2019 Cilt: 11 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA
Demir, A. (2019). Termoplastik Malzemelerin Ultrasonik Kaynağı ve Kaynak Parametrelerinin Çekme Dayanımına Etkisi. Uluslararası Teknolojik Bilimler Dergisi, 11(3), 177-185. https://izlik.org/JA83NK62HM
AMA
1.Demir A. Termoplastik Malzemelerin Ultrasonik Kaynağı ve Kaynak Parametrelerinin Çekme Dayanımına Etkisi. UTBD. 2019;11(3):177-185. https://izlik.org/JA83NK62HM
Chicago
Demir, Ahmet. 2019. “Termoplastik Malzemelerin Ultrasonik Kaynağı ve Kaynak Parametrelerinin Çekme Dayanımına Etkisi”. Uluslararası Teknolojik Bilimler Dergisi 11 (3): 177-85. https://izlik.org/JA83NK62HM.
EndNote
Demir A (01 Aralık 2019) Termoplastik Malzemelerin Ultrasonik Kaynağı ve Kaynak Parametrelerinin Çekme Dayanımına Etkisi. Uluslararası Teknolojik Bilimler Dergisi 11 3 177–185.
IEEE
[1]A. Demir, “Termoplastik Malzemelerin Ultrasonik Kaynağı ve Kaynak Parametrelerinin Çekme Dayanımına Etkisi”, UTBD, c. 11, sy 3, ss. 177–185, Ara. 2019, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA83NK62HM
ISNAD
Demir, Ahmet. “Termoplastik Malzemelerin Ultrasonik Kaynağı ve Kaynak Parametrelerinin Çekme Dayanımına Etkisi”. Uluslararası Teknolojik Bilimler Dergisi 11/3 (01 Aralık 2019): 177-185. https://izlik.org/JA83NK62HM.
JAMA
1.Demir A. Termoplastik Malzemelerin Ultrasonik Kaynağı ve Kaynak Parametrelerinin Çekme Dayanımına Etkisi. UTBD. 2019;11:177–185.
MLA
Demir, Ahmet. “Termoplastik Malzemelerin Ultrasonik Kaynağı ve Kaynak Parametrelerinin Çekme Dayanımına Etkisi”. Uluslararası Teknolojik Bilimler Dergisi, c. 11, sy 3, Aralık 2019, ss. 177-85, https://izlik.org/JA83NK62HM.
Vancouver
1.Ahmet Demir. Termoplastik Malzemelerin Ultrasonik Kaynağı ve Kaynak Parametrelerinin Çekme Dayanımına Etkisi. UTBD [Internet]. 01 Aralık 2019;11(3):177-85. Erişim adresi: https://izlik.org/JA83NK62HM

Dergi isminin Türkçe kısaltması "UTBD" ingilizce kısaltması "IJTS" şeklindedir.

Dergimizde yayınlanan makalelerin tüm bilimsel sorumluluğu yazar(lar)a aittir. Editör, yardımcı editör ve yayıncı dergide yayınlanan yazılar için herhangi bir sorumluluk kabul etmez.