An exact closed-form expression for the variance of frequency estimators proposed by Jacobsen and Kootsookos (2007) and Candan (2011) has been derived. Additionally, an approximate variance formula applicable for sufficiently large data lengths is provided. Theoretical results have been validated through computer simulations.
Jacobsen ve Kootsookos (2007) ve Candan (2011) makalelerinde önerilen frekans kestiricilerinin değişintisi için bir kesin kapalı biçim ifadesi türetilmiştir. Ek olarak, yeterince büyük veri uzunlukları için geçerli olan yaklaşık bir değişinti formülü verilmiştir. Teorik sonuçlar bilgisayar simülasyonları ile doğrulanmıştır.
| Birincil Dil | İngilizce |
|---|---|
| Konular | Elektrik Mühendisliği (Diğer) |
| Bölüm | Araştırma Makalesi |
| Yazarlar | |
| Gönderilme Tarihi | 12 Kasım 2024 |
| Kabul Tarihi | 7 Şubat 2025 |
| Erken Görünüm Tarihi | 11 Nisan 2025 |
| Yayımlanma Tarihi | 28 Nisan 2025 |
| Yayımlandığı Sayı | Yıl 2025 Cilt: 30 Sayı: 1 |
DUYURU:
30.03.2021- Nisan 2021 (26/1) sayımızdan itibaren TR-Dizin yeni kuralları gereği, dergimizde basılacak makalelerde, ilk gönderim aşamasında Telif Hakkı Formu yanısıra, Çıkar Çatışması Bildirim Formu ve Yazar Katkısı Bildirim Formu da tüm yazarlarca imzalanarak gönderilmelidir. Yayınlanacak makalelerde de makale metni içinde "Çıkar Çatışması" ve "Yazar Katkısı" bölümleri yer alacaktır. İlk gönderim aşamasında doldurulması gereken yeni formlara "Yazım Kuralları" ve "Makale Gönderim Süreci" sayfalarımızdan ulaşılabilir. (Değerlendirme süreci bu tarihten önce tamamlanıp basımı bekleyen makalelerin yanısıra değerlendirme süreci devam eden makaleler için, yazarlar tarafından ilgili formlar doldurularak sisteme yüklenmelidir). Makale şablonları da, bu değişiklik doğrultusunda güncellenmiştir. Tüm yazarlarımıza önemle duyurulur.
Bursa Uludağ Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Dekanlığı, Görükle Kampüsü, Nilüfer, 16059 Bursa. Tel: (224) 294 1907, Faks: (224) 294 1903, e-posta: mmfd@uludag.edu.tr