6.1.0 New Features," Integrated Environmental Solutions, Boston." />
Green building rating systems (GBRSs) are developed to assist Architecture, Engineering, and Construction (AEC) professionals to measure building performance and fulfill the requirements of sustainable design and construction. Designing high-performance buildings according to GBRSs with the use of Building Information Modeling (BIM)-based energy analysis and design tools promotes sustainable construction, helps reduction of carbon footprint, and overall eases the green building certification process. Although previous studies addressed the use of BIM in LEED (Leadership in Environmental and Energy Design) certification; limited number of studies focused on using BIM-based tools for examining credits and requirements of LEED v4. The objective of this study is to demonstrate in what ways BIM-based energy analysis and design tools can support project teams in pursuit of LEED certification for residential projects. A literature review and case study were conducted, and Autodesk Revit Green Building Studio, eQUEST, EnergyPlus, and IES-VE tools were examined in terms of achieving LEED v4 Building Design and Construction for Multifamily Midrise rating system credits. Results demonstrate that these tools can perform 17 LEED credits. This study determines the pros and cons of these four BIM-based tools in terms of the LEED v4 BD+C MM rating system. This study also contributes to the AEC industry and literature with four decision-making flowcharts that are developed as guidelines for AEC professionals to conduct BIM-based LEED certification processes more effectively.
BIM LEED Energy analysis Residential buildings Building Information Modeling Green Building Rating Systems
Yeşil bina derecelendirme sistemleri (YBDS), mimarlık, mühendislik ve inşaat profesyonellerinin bina performansını ölçmelerine ve sürdürülebilir tasarım ve inşaat gereksinimlerini karşılamalarına yardımcı olmak için geliştirilmiştir. Yapı Bilgi Modellemesi (YBM) tabanlı enerji analizi ve tasarım araçlarının kullanımıyla YBDS'ye göre yüksek performanslı binalar tasarlamak sürdürülebilir inşaatı teşvik eder, karbon ayak izinin azaltılmasına yardımcı olur ve genel olarak yeşil bina sertifikasyon sürecini kolaylaştırır. Önceki çalışmalar, LEED sertifikası için YBM kullanımını ele almış olsa da; sınırlı sayıda çalışma LEED v4'ün kredilerini ve gereksinimlerini incelemek için YBM tabanlı araçları kullanmaya odaklanmıştır. Bu çalışmanın amacı, YBM tabanlı enerji analizi ve tasarım araçlarının konut projeleri için LEED sertifikası alma yolunda proje ekiplerini hangi yollarla destekleyebileceğini göstermektir. Bunun için literatür incelemesi ve vaka çalışması gerçekleştirilmiş; Autodesk Revit Green Building Studio, eQUEST, EnergyPlus, ve IES-VE araçları LEED v4 Bina Tasarımı ve İnşaatı (BD + C) Multifamily Midrise (MM) derecelendirme sistemi kredileri açısından incelenmiştir. Sonuçlar, bu araçların 17 krediyi gerçekleştirebileceğini göstermektedir. Bu çalışma, LEED v4 BD + C MM derecelendirme sistemi kredileri açısından bu dört YBM tabanlı aracın artılarını ve eksilerini belirlemektedir. Bu çalışma ayrıca inşaat sektörü uzmanlarının YBM tabanlı LEED sertifikasyon süreçlerini daha etkin bir şekilde yürütmeleri için yol haritası olarak geliştirilen dört karar verme akış şeması ile inşaat sektörüne ve literatüre katkıda bulunmaktadır.
LEED Enerji analizi YBM Yapı Bilgi Modellemesi Yeşil bina derecelendirme sistemleri Konut binaları
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | İnşaat Mühendisliği |
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 2021 |
Gönderilme Tarihi | 14 Nisan 2021 |
Kabul Tarihi | 8 Kasım 2021 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2021 |
DUYURU:
30.03.2021- Nisan 2021 (26/1) sayımızdan itibaren TR-Dizin yeni kuralları gereği, dergimizde basılacak makalelerde, ilk gönderim aşamasında Telif Hakkı Formu yanısıra, Çıkar Çatışması Bildirim Formu ve Yazar Katkısı Bildirim Formu da tüm yazarlarca imzalanarak gönderilmelidir. Yayınlanacak makalelerde de makale metni içinde "Çıkar Çatışması" ve "Yazar Katkısı" bölümleri yer alacaktır. İlk gönderim aşamasında doldurulması gereken yeni formlara "Yazım Kuralları" ve "Makale Gönderim Süreci" sayfalarımızdan ulaşılabilir. (Değerlendirme süreci bu tarihten önce tamamlanıp basımı bekleyen makalelerin yanısıra değerlendirme süreci devam eden makaleler için, yazarlar tarafından ilgili formlar doldurularak sisteme yüklenmelidir). Makale şablonları da, bu değişiklik doğrultusunda güncellenmiştir. Tüm yazarlarımıza önemle duyurulur.
Bursa Uludağ Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Dekanlığı, Görükle Kampüsü, Nilüfer, 16059 Bursa. Tel: (224) 294 1907, Faks: (224) 294 1903, e-posta: mmfd@uludag.edu.tr