The present article reports of the glycoproteins in the mucous cells of
gill of the Tinca tinca. As material,
twenty five uninfected Tinca tinca
were used. The gills were rapidly excised and fixed by immersion in 10%
buffered formalin for light microscopic studies. The samples were routinely
processed and embedded in parafin. Histochemical techniques were performed for
the density and differentiation of carbohydrate moieties. Histochemical
analysis showed that the gills mucous content included acidic (AB pH 2.5 +),
neutral (PAS +), neutral or acid-rich (PAS/AB pH 2.5 +), strong acid sulphated
(AF +) and strong sulphated (AF/AB pH 2.5 +) glycoproteins (GPs).
Bu
çalışmada kadife balığı (Tinca tinca)
solungaç epitelindeki mukus hücrelerinde glikoproteinlerin belirlenmesi rapor
edilmiştir. Materyal olarak 25 adet kadife balığı kullanıldı. Işık mikroskobik
incelemeler için solungaçlar %10’luk formaldehit içerinde tespit edildi.
Örnekler rutin doku takibinden geçirilip parafinde bloklandı. Parafin
bloklardan karbonhidrat bileşenlerinin yoğunluğunu ve farklılığını belirlemek
için histokimyasal teknikler uygulandı. Solungaç mukus içeriğinin asidik (AB pH
2.5 +), nötral (PAS +), nötral-asidik (PAS/AB pH 2.5 +), güçlü asidik sülfatlı
(AF +) ve güçlü sülfatlı (AF/AB pH 2.5 +) glikoprotein olduğu gözlendi.
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 20 Ağustos 2014 |
Gönderilme Tarihi | 17 Mart 2014 |
Kabul Tarihi | 15 Nisan 2014 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2014 Cilt: 25 Sayı: 2 |
Kabul edilen makaleler Creative Commons Atıf-Ticari Olmayan Lisansla Paylaş 4.0 uluslararası lisansı ile lisanslanmıştır.